Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Show more...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zavedenie spotového Litecoin ETF: Nové investičné príležitosti

Vývoj na trhu s kryptomenami neustále napreduje a jedným z najnovších prírastkov je snaha o zavedenie spotového Litecoin ETF, ktorý by mohol priniesť nové možnosti pre investorov zaujímajúcich sa o digitálne aktíva. Spoločnosť Canary Capital, založená bývalým spoluzakladateľom Valkyrie Funds, Stevenom McClurgom, podala návrh na americkú Komisiu pre cenné papiere a burzu (SEC) na zalistovanie […]
Less than 1 min. min.

Vývoj na trhu s kryptomenami neustále napreduje a jedným z najnovších prírastkov je snaha o zavedenie spotového Litecoin ETF, ktorý by mohol priniesť nové možnosti pre investorov zaujímajúcich sa o digitálne aktíva. Spoločnosť Canary Capital, založená bývalým spoluzakladateľom Valkyrie Funds, Stevenom McClurgom, podala návrh na americkú Komisiu pre cenné papiere a burzu (SEC) na zalistovanie tohto nového fondu obchodovaného na burze (ETF), ktorý by sledoval cenu Litecoinu (LTC).

Litecoin, ktorý bol vytvorený v roku 2011 ako ľahšia verzia Bitcoinu, nie je skutočným forkom Bitcoinu, ale je často vnímaný ako jeho odnož. Po trinástich rokoch existencie sa Litecoin obchoduje za približne 70 dolárov za mincu a má trhovú kapitalizáciu viac ako 5,25 miliardy dolárov, čo ho radí na 27. miesto medzi 100 najlepšími kryptomenami.

Canary Capital sa nedávno pripojila k Bitwise s cieľom ponúknuť spotový ETF a 1. októbra predstavila svoj prvý súkromný fond zameraný na Hederu, nazvaný Canary HBAR Trust. Tieto kroky sú súčasťou širšieho trendu, keď sa podania krypto ETF stávajú bežnou témou v SEC, pričom len v januári si približne 11 emitentov zabezpečilo schválenie.

Zavedenie spotového Litecoin ETF by mohlo poskytnúť investorom priamejšie a širšie expozície voči Litecoinu, čo by mohlo zvýšiť jeho likviditu a záujem o túto kryptomenu. S úspešným zalistovaním by sa Litecoin mohol stať atraktívnejším pre širšie spektrum investorov, vrátane inštitucionálnych, ktorí hľadajú spoľahlivé a dlhodobo overené digitálne aktíva.

Vzhľadom na to, že Litecoin oslavil svoje 13. výročie 13. októbra, je to najdlhšie fungujúci blockchain s 100% dostupnosťou, čo je pozoruhodný úspech. Používanie Litecoinu je na historickom maxime, s viac ako 77 miliónmi transakcií v roku 2024 (k 11. októbru), čo je nárast oproti rekordným 67 miliónom v roku 2023. Litecoin je tiež dostupný na takmer každej krypto burze, peňaženke a poskytovateľovi krypto platieb a je druhý v dostupnosti cez krypto bankomaty.

Zalistovanie spotového Litecoin ETF by mohlo byť významným krokom vpred pre kryptomenový trh, poskytujúc investorom nové príležitosti a zvyšujúc dôveru v digitálne aktíva ako legitímnu súčasť investičného portfólia. S napätím očakávame ďalší vývoj a potenciálne schválenie tohto ETF od SEC.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Zavedenie spotového Litecoin ETF: Nové investičné príležitosti je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Did you like the article? Support SIA NEWS!

Your support will help us to continue the operation and development of the SIA NEWS system.
Thank you for all your support.

Enter a valid amount.
Thank you for your support.
Your payment could not be processed.
revolut banner

Categories

en_US