Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Aj India chce sprostredkovať mier na Ukrajine, oznámil indický premiér, ktorý sa dnes nachádza vo Viedni

Indický premiér  Naréndra Módí dnes z Viedne povedal, že India a Rakúsko sú pripravené poskytnúť všetku možnú podporu s cieľom rýchlo obnoviť mier a stabilitu na Ukrajine, informuje agentúra AFP. “Strata nevinných životov je neprijateľná, nech sa stane kdekoľvek,” povedal Módí novinárom. Módí pricestoval na návštevu Rakúska po návšteve Ruska v pondelok a utorok. “Problémy sa nedajú riešiť […]
Menos de 1 min. mín.

Indický premiér  Naréndra Módí dnes z Viedne povedal, že India a Rakúsko sú pripravené poskytnúť všetku možnú podporu s cieľom rýchlo obnoviť mier a stabilitu na Ukrajine, informuje agentúra AFP.

“Strata nevinných životov je neprijateľná, nech sa stane kdekoľvek,” povedal Módí novinárom. Módí pricestoval na návštevu Rakúska po návšteve Ruska v pondelok a utorok. “Problémy sa nedajú riešiť na bojisku,” povedal.

“India aj Rakúsko prikladajú veľký význam dialógu a diplomacii s cieľom rýchlo obnoviť mier a stabilitu,” dodal.

Rakúsky kancelár  Karl Nehammer  tiež poukázal na to, že „spoločným cieľom“ oboch krajín na Ukrajine je: „spravodlivý a trvalý mier v súlade s Chartou OSN. Zdôraznil dôležitý „vplyv“, ktorý má India vo svete. Povedal, že vojensky neutrálne Rakúsko by mohlo byť “miestom dialógu” pre “budúce mierové summity”.

Po návšteve Putina

Módí v utorok v Kremli povedal svojmu priateľovi  Vladimirovi Putinovi,  že pokračovanie v bombardovaní Ukrajiny “problémy nevyrieši” a vyzval na nájdenie “cesty k mieru prostredníctvom dialógu”. India však nikdy výslovne neodsúdila Rusko.

Módí navštívil Rakúsko pri príležitosti 75. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi oboma krajinami. Ide o prvú návštevu indického premiéra vo Viedni od  návštevy Indiry Gándhíovej v roku 1983. India a Rakúsko plánujú posilniť spoluprácu vo viacerých oblastiach, od ekonomiky až po imigráciu. Módí sa dnes stretne aj s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom.

Contribución Aj India chce sprostredkovať mier na Ukrajine, oznámil indický premiér, ktorý sa dnes nachádza vo Viedni se muestra primero en tvotv.sk.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES