Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Cvalík mezi tučňáky. Mládě Pesto váží víc jak oba rodiče dohromady

Ať už se Pesto, cvalík mezi tučňáky, kolébá nebo jen stojí ve svém výběhu, díky své kulaté postavě a matnému hnědému peří se odlišuje od ostatních tučňáků s černým peřím a uhlazenější postavou. ČTĚTE TAKÉ: Samička miniaturního hrošíka je hitem internetu. Stala se inspirací pro oblečení i make-up Pesto si od vylíhnutí začátkem roku rychle získal […]
Menos de 1 min. mín.

Ať už se Pesto, cvalík mezi tučňáky, kolébá nebo jen stojí ve svém výběhu, díky své kulaté postavě a matnému hnědému peří se odlišuje od ostatních tučňáků s černým peřím a uhlazenější postavou.

LEA TAMBIÉN: Samička miniaturního hrošíka je hitem internetu. Stala se inspirací pro oblečení i make-up

Pesto si od vylíhnutí začátkem roku rychle získal srdce lidí po celém světě, a to nejen pro své rozkošné dovádění, ale i pro svou působivou velikost. Získal například přezdívku „načechraný král“.

„V pouhých devíti měsících Pesto dosáhl váhy 21 kg, a to díky své denní porci 25 ryb v rámci čtyř chodů, což je dvakrát více než ostatní tučňáci. Jeho rodiče váží dohromady přibližně jako on. Je to oficiálně největší mládě, které kdy Melbourne vidělo, díky čemuž se stal obrovským hitem u hostů a fanoušků,“ informovalo akvárium na svých webových stránkách.

Jeho růst nebude ale trvat věčně, naopak jeho váha by měla klesnout k 15 kilům. Stejně jako všem tučňákům královským mu totiž naroste peří, které je uzpůsobeno do vody a které mu umožní shánět potravu, ale za cenu zeštíhlení.

Pesto má také tu čest být jediným mládětem tučňáka královského, které se vylíhlo v melbournském akváriu v roce 2024, poté co se minulý rok nenarodilo žádné, informuje magazín Time.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Syndrom černého psa: Problém, kvůli kterému černá zvířata dožívají v útulcích

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES