Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

KOZ nepodpíše kolektívne zmluvy vyššieho stupňa. Zamestnanci tak stratia benefity

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR nepodpíše dodatky kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa pre verejnú a štátnu službu z dôvodu, že predstavitelia štátu naďalej odmietajú valorizovať platy v týchto sférach. Kolektívne zmluvy tak zaniknú ku koncu tohto mesiaca, čím skupina zamestnancov stratí benefity, ktoré obsahujú. Informovala o tom vo štvrtok KOZ. O aké výhody prídu? Súčasťou kolektívnych […]
Menos de 1 min. mín.

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR nepodpíše dodatky kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa pre verejnú a štátnu službu z dôvodu, že predstavitelia štátu naďalej odmietajú valorizovať platy v týchto sférach.

Kolektívne zmluvy tak zaniknú ku koncu tohto mesiaca, čím skupina zamestnancov stratí benefity, ktoré obsahujú. Informovala o tom vo štvrtok KOZ.

O aké výhody prídu?

Súčasťou kolektívnych zmlúv sú výhody ako skrátenie pracovného času, výmera dovolenky o týždeň viac oproti zákonu, odchodné a odstupné zvýšené o jeden funkčný plat nad rozsah zákona, výška príspevku na doplnkové dôchodkové sporenie a prídel do sociálneho fondu.

U toho zamestnávateľa, u ktorého nepôsobí odborová organizácia a nemajú podpísanú platnú kolektívnu zmluvu, tým pádom zamestnanci o vymenované benefity, vyplývajúce z kolektívnych zmlúv vyššieho stupňa, prichádzajú,“ upozornila konfederácia.

V prípade zamestnávateľov, u ktorých pôsobia odborové organizácie, zamestnanci o benefity neprídu. KOZ by mala naďalej pokračovať vo vyjednávaní o kolektívnej zmluve vyššieho stupňa pre pracovníkov pri výkone práce vo verejnom záujme a kolektívnej zmluve vyššieho stupňa v štátnej službe na nasledujúci rok.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

V rámci tohto dialógu by mala konfederácia naďalej presadzovať takú valorizáciu platov, ktorá zabezpečí spravodlivé odmeňovanie.

V tejto súvislosti upozorňujeme, že odmeňovanie nastavuje zamestnávateľ a odbory do neho môžu vstupovať len prostredníctvom kolektívneho vyjednávania, ktoré okrem argumentov vyžaduje aj vzájomný rešpekt zmluvných strán, preto je viac ako inokedy nevyhnutná podpora a angažovanosť samotných zamestnancov, ktorých sa odmeňovanie dotýka,“ uzavreli predstavitelia konfederácie.

la publicación KOZ nepodpíše kolektívne zmluvy vyššieho stupňa. Zamestnanci tak stratia benefity apareció primero en REVISTA CRIPTO.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES