Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Namiesto vylievania do umývadla ho použite na záhrade. Takto sa kríky tuji v okamihu zazelenajú

31.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Savanevich Viktar ). Na Slovensku nastala jar, čo potešilo záhradkárov. Teraz ich čaká veľa práce, v neposlednom rade aj v súvislosti so starostlivosťou o stromy tuji. Ako sa po zime staráte o takéto krásne ihličnany? Ak chcete, aby vás v tejto sezóne opäť chránili pred zvedavými susedmi, nezabudnite ich […]
Menos de 1 min. mín.

31.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Savanevich Viktar ).

Na Slovensku nastala jar, čo potešilo záhradkárov. Teraz ich čaká veľa práce, v neposlednom rade aj v súvislosti so starostlivosťou o stromy tuji. Ako sa po zime staráte o takéto krásne ihličnany? Ak chcete, aby vás v tejto sezóne opäť chránili pred zvedavými susedmi, nezabudnite ich prihnojiť.

Na Slovensku nastala jar, čo potešilo záhradkárov. Teraz ich čaká veľa práce, v neposlednom rade aj v súvislosti so starostlivosťou o stromy tuji
Foto: shutterstock.com/Savanevich Viktar

Tuje sú na Slovensku obľúbené už mnoho rokov. Sú to krásne ihličnany, ktoré sa najčastejšie vysádzajú pri plotoch, takže tvoria skvelý živý plot, ktorý nás oddeľuje od susedov. Nemajú prehnané nároky, ale – podobne ako mnohé iné rastliny – potrebujú po zime dodatočnú oporu. Injekcia živín v podobe domácich hnojív vaše stromy opäť zazelená a urobí z nich jedinečnú ozdobu vášho priestoru pred domom.

Starostlivosť o tuje po zime. Namiesto vylievania do umývadla použite v záhrade

Tuje si zvyčajne vyberajú ľudia s pozemkami pri domoch alebo záhradách, aby získali trochu súkromia na vlastnom pozemku. Ak sa na to chystáte aj vy alebo už tieto jedinečné stromi vlastníte, vedzte, že po zime potrebujú špeciálnu starostlivosť. Počas februára a marca si môžete všimnúť, že stonky rastliny stratili svoju sviežu zelenú farbu a niektoré konáre úplne uschli. Ako ich dať opäť do poriadku? Stačí, ak použijete vodu po uvarenej zelenine, v ktorej nebolo žiadne korenie. Keď tekutina vychladne, môžete ju použiť na dodanie cenných živín, ako sú fosfor, draslík, železo a horčík, vašim stromom. Jednoduchý a lacný trik, ktorý používali už naše babičky. Čo namiesto vody po zelenine? Existujú nejaké iné spôsoby, ktoré stoja za odporúčanie?

Tuje sú na Slovensku obľúbené už mnoho rokov. Sú to krásne ihličnany, ktoré sa najčastejšie vysádzajú pri plotoch, takže tvoria skvelý živý plot
Foto: shutterstock/Dmitrii Pridannikov

Toto hnojivo vyživuje vaše tuje. Po vypití zmiešajte s vodou a zalejte kríky

Voda po uvarenej zelenine nie je všetko. Ak neplánujete pripraviť zeleninový šalát, určite sa niekedy počas dňa rozhodnete pre šálku kávy. Nechajte si kávovú usadeninu a zmiešajte ju s trochou vody. Týmto nálevom zalejte stromček a máte hotovo. Týmto spôsobom poskytnete rastline veľké množstvo dusíka, draslíka a fosforu, ktoré jej v tomto ročnom období prospejú. Vychladnutú kávovú usadeninu môžete nasypať aj priamo pod krík a zamiešať ju do pôdy, ale podľa skúsených záhradkárov oveľa lepšie funguje prvý trik.

Pre tuje je výborné aj kvasnicové hnojivo, ktoré sa zvyčajne aplikuje koncom mája/začiatkom júna. Ako ho vyrobiť? Jednoducho rozpustite kocku čerstvého produktu v 10 litroch vody a potom týmto odvarom zalejte rastlinu. Vodu s kvasinkami môžete naliať aj do fľaše s rozprašovačom a použiť ju ako postrek proti hubovým chorobám.

Redacción Pasión en ti.

Artículos relacionados:

Nevylievajte ju do umývadla, ale zalejte ňou tuje. Stromy budú po zime prospievať a ožijú

Kedy vysádzať tuje? Na jar alebo na jeseň?

la publicación Namiesto vylievania do umývadla ho použite na záhrade. Takto sa kríky tuji v okamihu zazelenajú apareció primero en Pasión en ti.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES