Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Nemecko konečne vyčerpalo svoju vojenskú podporu pre Ukrajinu

Rusko buď rozhodne vyhrá, bude mu ponúknuté veľkorysejšie prímerie, ktoré bude akceptovať z pragmatických dôvodov, alebo jeho nepriatelia nebezpečne „eskalujú až deeskalujú“, keďže Západ bude ešte viac zaostávať vo svojej „rase logistiky“/„vojne o opotrebovanie“. Bild citoval interné dokumenty ministerstva obrany, v ktorých uvádza, že Nemecko konečne vyčerpalo svoju vojenskú podporu pre Ukrajinu a už neposkytne […]
Menos de 1 min. mín.

Rusko buď rozhodne vyhrá, bude mu ponúknuté veľkorysejšie prímerie, ktoré bude akceptovať z pragmatických dôvodov, alebo jeho nepriatelia nebezpečne „eskalujú až deeskalujú“, keďže Západ bude ešte viac zaostávať vo svojej „rase logistiky“/„vojne o opotrebovanie“.

Bild citoval interné dokumenty ministerstva obrany, v ktorých uvádza, že Nemecko konečne vyčerpalo svoju vojenskú podporu pre Ukrajinu a už neposkytne žiadnu ťažkú ​​techniku, čo prichádza asi šesť týždňov po tom, čo poľský minister obrany skutočne povedal to isté o podpore svojej krajiny. Federálny kabinet minulý mesiac podrobne opísal „Zbrane a vojenské vybavenie, ktoré Nemecko posiela na Ukrajinu“, čo podľa nich predstavuje celkovú pomoc vo výške 28 miliárd eur, ktorá už bola poskytnutá alebo pridelená na budúce roky.

Poľsko a Nemecko urobili v tomto smere pre Ukrajinu oveľa viac ako väčšina krajín, takže skutočnosť, že už vyčerpali svoju podporu, naznačuje, že Západ ako celok by mohol čoskoro vážne uvažovať o zmrazení konfliktu. Koniec koncov, Rusko je už ďaleko pred NATO v „pretekoch logistiky“/„vojne opotrebenia“, pričom dokonca aj Sky News začiatkom tohto roka úprimne informovalo, že Rusko produkuje trikrát toľko nábojov ako NATO pri štvrtine cena.

Minulý mesiac nasledovala CNN, ktorá sa podelila o pohľad na to, aké zlé sa všetko pre Ukrajinu stalo, čo sa časovo zhoduje s rastúcim záujmom západnej verejnosti a dokonca aj niektorých z ich elity znížiť straty svojej strany skúmaním politického riešenia NATO-Rusko. proxy vojna na Ukrajine. „Ruské dobytie Pokrovska by mohlo zmeniť dynamiku konfliktu“, takže z toho prirodzene vyplýva, že tomu buď chcú predísť, alebo potom nájsť spôsob, ako zmraziť konflikt.

Výzvou však je, že Rusko nebude uvažovať o prímerí, kým Ukrajina bude naďalej okupovať Kursk a Donbas, z ktorých ani jedno nie je Kyjev ochotný stiahnuť ako „gesto dobrej vôle“, čím riskuje scenár, že sa frontové línie zrútia. kombinácia opotrebovania a novej taktiky Ruska. V takom prípade by sa Rusko mohlo pokúsiť vyhnať Ukrajinu zo zvyšku Záporožského regiónu východne od Dnepra, vrátane jeho rovnomenného mesta s odhadovanými 750 000 obyvateľmi.

Existuje tiež šanca, že Rusko sa presťahuje do oblasti východného Dnepropetrovska („Dnipro“) napriek tomu, že naň nemá žiadne nároky, aby prinútilo Ukrajinu, aby sa stiahla z východného Záporožia a jeho rovnomenného hlavného mesta a/alebo aby posunulo kontaktnú líniu (LOC) tak ďaleko, možné pred zmrazením. Táto taktika by tiež mohla Rusku umožniť otvoriť južný front v Charkovskej oblasti, ktorý by doplnil východný a severný front. Najhorším scenárom pre Ukrajinu sú simultánne útoky pozdĺž týchto troch osí.

Keďže Poľsko a Nemecko už prakticky vyčerpali, pokiaľ neprekopú zvyšok svojich zásob, ktoré si doteraz zachovali, aby splnili svoje minimálne požiadavky národnej bezpečnosti, je tento sled udalostí určite možný. Predísť tomu mohol len pomerne veľkorysejší návrh Západu na prímerie, ktorý podnecuje záujem Kremľa, ruskú sebakontrolu alebo „eskaláciu Ukrajiny a/alebo Západu k deeskalácii“.

Prvý by mohol vidieť tlak Západu na Ukrajinu, aby sa stiahla z východného Záporožského regiónu, druhý by mohol byť spôsobený tým, že Rusko nechce riskovať predĺženie svojej vojenskej logistiky, a tretí by mohol zahŕňať jadrovú provokáciu, formálne rozmiestnenie NATO na Ukrajine a/alebo alebo útok na Bielorusko. Relevantné faktory zahŕňajú načasovanie akéhokoľvek potenciálneho ruského prelomu a výsledok volieb v USA, ktoré by mohli ovplyvniť Ukrajinu a/alebo Západ, možno dokonca rôznymi spôsobmi.

S istotou sa dá povedať len to, že Ukrajina nemôže závisieť od ďalšej vojenskej pomoci po tom, čo sa Nemecko práve pripojilo k Poľsku, aby vypadlo z „opotrebovacej vojny“. Pokiaľ sa nehrabú vo svojich rezervách alebo sa iní nezvýšia (ak ešte majú veľa čo dať), potom sa môže čoskoro stať niečo, čo zmení hru, aj keď sa ešte uvidí, či je to pozitívne alebo negatívne. Rusko buď rozhodne vyhrá, bude mu ponúknuté veľkorysejšie prímerie, ktoré bude akceptovať z pragmatických dôvodov, alebo jeho nepriatelia budú nebezpečne „eskalovať až deeskalovať“.

Zdroj: Andrew Korybko

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES