Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Obľúbený slovenský predajca zavrel svoje predajne. Zákazníci sa boja o svoje objednávky

Slovenský trh s bicyklami zasiahla nečakaná správa. Významný predajca bicyklov a cyklistického príslušenstva Kaktus Bike, ktorý za tri dekády svojej existencie vybudoval silnú pozíciu na trhu, náhle zatvoril všetky svoje prevádzky. Ako píše Denník N, na dverách predajní sa objavil strohý oznam o prebiehajúcej inventúre, zatiaľ čo internetový obchod spoločnosti neprijíma nové objednávky pre technické […]
Menos de 1 min. mín.

Slovenský trh s bicyklami zasiahla nečakaná správa. Významný predajca bicyklov a cyklistického príslušenstva Kaktus Bike, ktorý za tri dekády svojej existencie vybudoval silnú pozíciu na trhu, náhle zatvoril všetky svoje prevádzky.

Ako píše Denník N, na dverách predajní sa objavil strohý oznam o prebiehajúcej inventúre, zatiaľ čo internetový obchod spoločnosti neprijíma nové objednávky pre technické príčiny.

Zákazníci majú strach

Situácia vyvoláva značné obavy najmä medzi zákazníkmi, ktorí si už objednali a zaplatili tovar. Jediným oficiálnym oznámením zo strany spoločnosti je výzva na vstupných dverách prevádzok, kde zákazníkov vyzývajú, aby v prípade záujmu klopali s tým, že ich požiadavky budú vybavené.

Kaktus Bike prešiel v posledných dvoch rokoch výraznou expanziou, keď k pôvodnej bratislavskej prevádzke pribudlo ďalších päť pobočiek po celom Slovensku. Vedenie spoločnosti dokonca ešte nedávno prezentovalo ambiciózne plány na zahraničnú expanziu. Tieto plány však teraz stroskotali na tvrdej realite trhu.

Materská spoločnosť KTS Bike síce v roku 2023 dokázala zvýšiť svoje tržby na 5,1 milióna eur, čo predstavuje nárast oproti 4,8 milióna eur v predchádzajúcom roku, no tento rast nezodpovedal tempu rozširovania predajnej siete. Navyše, spoločnosť sa borí s prehlbujúcou sa stratou, ktorá sa zvýšila z 20-tisíc na 27-tisíc eur.

Situácia sa ďalej komplikuje skutočnosťou, že Tatra banka začiatkom októbra pristúpila k výkonu záložného práva v súvislosti s päťmiliónovým úverom. Tento krok naznačuje vážne problémy s platobnou schopnosťou spoločnosti. Majiteľ firmy, finančník Marián Fabian, sa k situácii odmietol vyjadriť.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

la publicación Obľúbený slovenský predajca zavrel svoje predajne. Zákazníci sa boja o svoje objednávky apareció primero en REVISTA CRIPTO.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES