Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Proteinové výrobky jako magnet na zákazníky? Experti zdvihají prst, platí snadné pravidlo

Obchodníci přiznávají, že produkty s vyšším obsahem bílkovin fungují jako marketingový tahák. „Výrobci vnímají, že to může přinést i nějaké zdravotní benefity, potom to píšou i na obal,“ vysvětlil mluvčí společnosti Albert Jiří Mareček ve vysílání CNN Prima NEWS. ČTĚTE TAKÉ: Itálii straší epidemie legionářské nemoci: Nikdo neví, kde se vzala. Šíří se už i Českem […]
Menos de 1 min. mín.

Obchodníci přiznávají, že produkty s vyšším obsahem bílkovin fungují jako marketingový tahák. „Výrobci vnímají, že to může přinést i nějaké zdravotní benefity, potom to píšou i na obal,“ vysvětlil mluvčí společnosti Albert Jiří Mareček ve vysílání CNN Prima NEWS.

LEA TAMBIÉN: Itálii straší epidemie legionářské nemoci: Nikdo neví, kde se vzala. Šíří se už i Českem

Nutriční specialisté ale upozorňují, že takové výrobky spadají mezi vysoce průmyslově zpracované potraviny. „Víme o nich, že pokud jich sníme velké množství, mají negativní vliv na naše zdraví,“ uvedl výživový poradce Petr Havlíček. „Já tyhle produkty stále vnímám jen jako doplňky k vyvážené stravě,“ doplnil ho Fiala.

Čím více proteinu produkt obsahuje, tím zpravidla roste i jeho cena. „Ona bílkovina je ve své podstatě nejdražší živinou, takže logicky i ten výrobek bude dražší,“ řekl Havlíček. Jako levnější varianta se nabízí zakoupit ho v podobě prášku a vsypat třeba do mléka.

Zájem roste podle Marečka hlavně ze strany mladší generace, která dbá na zdravý životní styl. Na ideální denní příjem bílkovin mají experti pravidlo – jeden gram na jeden kilogram. Pokud ale posilujete a chcete nabrat svaly, měl by se váš denní příjem navýšit ještě minimálně o půl gramu za každé kilo váhy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Čeští vědci vyvíjejí lék snižující chuť k jídlu. Může porazit současnou epidemii obezity?

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES