Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Rezort dopravy predstavil prvých 16 strategických projektov. Netýkajú sa iba ciest

Vláda dnes schválila osvedčenie o strategickej investícii pre desať cestných a šesť železničných stavieb. Do výberu sa dostali všetky vládne diaľničné priority aj medzinárodné železničné trate do Česka a Rakúska. „Pri nástupe do funkcie sme dali verejnosti sľub, že rozostaviame Slovensko a toto je ďalší zásadný krok k tomu, aby sme tento záväzok splnili,“ povedal […]
Menos de 1 min. mín.

Vláda dnes schválila osvedčenie o strategickej investícii pre desať cestných a šesť železničných stavieb. Do výberu sa dostali všetky vládne diaľničné priority aj medzinárodné železničné trate do Česka a Rakúska.

„Pri nástupe do funkcie sme dali verejnosti sľub, že rozostaviame Slovensko a toto je ďalší zásadný krok k tomu, aby sme tento záväzok splnili,“ povedal minister dopravy Jozef Ráž.

Vyžadovať to bude milióny eur

Všetky projekty, ktoré dnes získali osvedčenie o strategickej investícii, sú súčasťou TEN-T siete a spĺňajú aj ďalšie podmienky na to, aby sa mohli stať strategickou investíciou, vrátane toho, že suma je vyššia ako 50 miliónov eur.

V zozname sú všetky chýbajúce úseky D3, R4 Lipníky – Kapušany, dokončenie D1 do Košíc, 4 úseky rýchlostnej cesty R2 a 1 diaľničný privádzač, zo železničných projektov sú to 2 úseky na severnej trati do Košíc, trate z Devínskej Novej Vsi do Česka aj Rakúska a tiež modernizácia trate medzi Čadcou a Krásnom nad Kysucou.

„Toto nie je finálny zoznam, ďalšie projekty v budúcnosti budú celkom určite pribúdať. Zároveň však upozorňujem, že nie všetky stavby z tohto zoznamu sa hneď začnú stavať či obstarávať. K mnohým z nich ešte vedie dlhá cesta, ale zaradením medzi strategické investície umožníme ŽSR či NDS výrazne urýchliť ich prípravu,“ uzavrel minister Ráž.

la publicación Rezort dopravy predstavil prvých 16 strategických projektov. Netýkajú sa iba ciest apareció primero en REVISTA CRIPTO.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES