Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Rusia e Irán pronto firmarán un acuerdo de asociación estratégica, anunció Putin

Rusko a Irán čoskoro podpíšu dohodu o strategickom partnerstve, povedal ruský prezident Vladimir Putin k dnešnej schôdzke so svojím iránskym náprotivkom Masúdom Pezeškjánom na samite rozvíjajúcich sa ekonomík BRICS v Kazani. Informovala o tom agentúra TASS. Irán vystupuje ako spojenec Moskvy v ruskej agresii proti Ukrajine. Ruským vojskám okrem iného dodal drony Šáhid, používané na […]
Menos de 1 min. mín.

Rusko a Irán čoskoro podpíšu dohodu o strategickom partnerstve, povedal ruský prezident Vladimir Putin k dnešnej schôdzke so svojím iránskym náprotivkom Masúdom Pezeškjánom na samite rozvíjajúcich sa ekonomík BRICS v Kazani. Informovala o tom agentúra TASS.

Irán vystupuje ako spojenec Moskvy v ruskej agresii proti Ukrajine. Ruským vojskám okrem iného dodal drony Šáhid, používané na útoky na Ukrajinu. Rusko na oplátku začalo podľa médií Iránu poskytovať moderné systémy protivzdušnej obrany a pripustilo, že s Teheránom spolupracuje aj „v tých najcitlivejších oblastiach“.

„Čoskoro budeme môcť dosiahnuté výsledky upevniť novou veľkou medzinárodnou zmluvou o komplexnom strategickom partnerstve medzi Ruskom a Iránom,“ povedal Putin s tým, že s Pezeškjánom chce dnes rokovať tiež o situácii na Blízkom východe, v Sýrii a v Zakaukazsku.

Keď Rusko a krajiny BRICS hlasujú vplyvom. Západ by sa mal zamyslieť, prečo ich iní počúvajú

Pezeškján podľa agentúr uviedol, že vzťahy jeho krajiny s Ruskom majú „strategický charakter“ a ich ďalší rozvoj je v záujme oboch štátov. S odvolaním sa na Spojené štáty tiež uviedol, že Irán a Rusko dokážu spoločne „zvrhnúť svetovú hegemóniu“ a „neutralizovať“ dopady všetkých amerických sankcií.

Medzivládna organizácia BRICS je považovaná za konkurenta skupiny ekonomicky vyspelých krajín G7. Združuje Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu, Juhoafrickú republiku. Irán a ďalšie krajiny vrátane Spojených arabských emirátov sú jej členmi od tohto roka.

Samit v Kazani komentátori vykladajú ako doklad zlyhania snahy Západu o izoláciu Ruska, ktoré na Putinov rozkaz vo februári 2022 rozpútalo vojnu proti Ukrajine, pokladanú za najkrvavejší konflikt v Európe od druhej svetovej vojny.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES