Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

El jefe de la diplomacia francesa visitó Kyiv. París está abierta a la invitación inmediata de Ucrania a la OTAN, afirmó

Paríž je otvorený myšlienke okamžitého pozvania Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie, ale pokračujú rokovania na túto tému medzi spojencami. V Kyjeve to dnes podľa agentúry Reuters povedal francúzsky minister zahraničia Jean-Noël Barrot, ktorý rokoval so svojím ukrajinským náprotivkom Andrijom Sybihou. Okamžité pozvanie Ukrajiny do NATO je prvým bodom takzvaného plánu víťazstva, ktorý tento týždeň predstavil ukrajinský […]
Menos de 1 min. mín.

Paríž je otvorený myšlienke okamžitého pozvania Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie, ale pokračujú rokovania na túto tému medzi spojencami. V Kyjeve to dnes podľa agentúry Reuters povedal francúzsky minister zahraničia Jean-Noël Barrot, ktorý rokoval so svojím ukrajinským náprotivkom Andrijom Sybihou.

Okamžité pozvanie Ukrajiny do NATO je prvým bodom takzvaného plánu víťazstva, ktorý tento týždeň predstavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Niektorí kľúčoví spojenci Kyjeva pritom nechcú Ukrajinu do NATO pozvať skôr, ako sa skončí vojna proti ruským inváznym silám, pripomenula už skôr agentúra AP.

Čo je balík nejadrového odstrašenia? Znie to krotko, ale ani zďaleka nie je

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Mark Rutte uviedol, že nemôže povedať, že podporuje celý päťbodový plán Ukrajiny na jej víťazstvo. Ktoré otázky považuje za ťažké nešpecifikoval. Proces vstupu Ukrajiny do NATO je podľa neho nezvratný.

Barrot na tlačovej konferencii ďalej uviedol, že ak sa potvrdí, že Severná Kórea posiela vojakov, aby podporili v bojoch na Ukrajine Rusko, bude to znamenať veľkú eskaláciu konfliktu. Zároveň to podľa francúzskeho ministra bude znamenie toho, že má Moskva vo svojom vojenskom ťažení ťažkosti.

Sybiha sa vyjadril podobne, možné zapojenie severokórejských vojakov do ruskej invázie označil za „obrovské“ riziko eskalácie.

Vojnu na Ukrajine rozpútalo Rusko 24. februára 2022 svojím vpádom do krajiny. Ukrajinci vtrhnutie nepriateľských vojsk do krajiny čiastočne odrazili a niektoré svoje územia dobyli späť. Rusi však časť východnej a južnej Ukrajiny okupujú a v poslednom čase na východe postupujú.

Zelenskyj: Putin rozumie len sile. Iba pozvanie Ukrajiny do NATO môže ukončiť vojnu

Zelenskyj tento týždeň v sídle NATO v Bruseli povedal, že ukrajinská rozviedka má informácie o tom, že KĽDR na Ukrajinu už vyslala vojenské techniky a dôstojníkov. „Pripravujú 10-tisíc vojakov, ale ešte ich nepresunuli ani na Ukrajinu ani do Ruska,“ dodal.

Agentúra Jonhap s odvolaním sa na juhokórejskú rozviedku uviedla, že Pchjongjang sa rozhodol vyslať do vojny na Ukrajine po boku inváznych vojsk 12-tisíc vojakov. Podľa agentúry presun sa začal 8. októbra a KĽDR už poslala do Ruska 1500 vojakov. Kremeľ tvrdenia Soulu poprel.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Categorías

es_ES