Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Toto pridajte do hnojiva. Paradajky, cibuľa, uhorky aj paprika budú rásť ako o život

Každý, kto pestuje zeleninu – či už profesionálne alebo amatérsky – by si mal uvedomiť význam používania hnojív pre vývoj sadeníc. Hnojenie vyživuje rastliny a zlepšuje stav pôdy, čím zabezpečuje bohatú úrodu. Ako si však vybrať správne hnojivo? Mali by ste si vybrať hotové, alebo si ho pripraviť sami? Existuje toľko záhradníkov, koľko je receptov […]
Menos de 1 min. mín.

Každý, kto pestuje zeleninu – či už profesionálne alebo amatérsky – by si mal uvedomiť význam používania hnojív pre vývoj sadeníc. Hnojenie vyživuje rastliny a zlepšuje stav pôdy, čím zabezpečuje bohatú úrodu.

Ako si však vybrať správne hnojivo? Mali by ste si vybrať hotové, alebo si ho pripraviť sami? Existuje toľko záhradníkov, koľko je receptov na prípravu zázračného odvaru. Existuje však recept na triviálne ľahko pripraviteľné a predovšetkým univerzálne hnojivo pre sadenice.

Čo je dobré hnojivo?

Na trhu je veľa hnojív na pestovanie rôznych rastlín. Oplatí sa však použiť recept na zmes, ktorá bude dobre fungovať pre najčastejšie pestovanú zeleninu – cibuľu, uhorky, paradajky alebo papriky.

Navrhované hnojivo obohatí sadenice o potrebné živiny, posilní korene rastlín a urýchli ich rast. Je užitočné najmä pri presádzaní, aby sa zabránilo vädnutiu.

Sadenice „ošetrené“ týmto hnojivom budú opticky silnejšie, zdravé a vyživené. To platí dokonca aj pre zvädnuté sadenice, ktoré sa okamžite zazelenajú. Na dosiahnutie tohto efektu potrebujete tri zložky, ktoré má doma každý.

Čo pridať do hnojiva?

V recepte prezentovanom na kanáli s názvom PLANTS na Youtube hrajú hlavnú úlohu ovsené vločky. Prečo? Pretože sú bohaté na minerály od železa cez horčík až po fosfor, ktoré vyživujú plodiny.

Pôda obohatená o látky obsiahnuté v ovsených vločkách získava lepšiu štruktúru vďaka rozvoju mikroorganizmov. To všetko výrazne urýchľuje a zlepšuje správny rast rastlín.

Ako pripraviť účinné hnojivo?

Druhou tajnou zložkou je… cukor, ktorý poskytuje energiu a stimuluje sadenice k lepšiemu rastu a zakoreneniu, urýchľuje metabolické procesy. Cukor tiež zvyšuje odolnosť sadeníc voči stresu spôsobenému napríklad presádzaním alebo nepriaznivými poveternostnými podmienkami.

Na prípravu prírodného hnojiva stačí rozdrviť alebo zomlieť polievkovú lyžicu ovsených vločiek, zaliať ju 300 ml teplej vody a pridať polievkovú lyžicu cukru. Takto pripravený odvar sa premieša a uskladní pri izbovej teplote.

Po dvoch dňoch sa tekutina precedí a zriedi pridaním minimálne 3 litrov vody. Pripravené hnojivo sa podáva rastlinám pred presadením a odrezky sa zalievajú v intervaloch približne 2 týždňov.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES