Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Ukrajina prejde k plánu B, ak sa zmení politika USA, povedal Zelenskyj

Ukrajina prejde k náhradnému „plánu B“ v prípade, že by sa po novembrových prezidentských voľbách v Spojených štátoch zmenila americká politika ohľadom vojenskej pomoci Kyjevu. We are working on the results of our recent negotiations – meetings in Europe and discussions with our partners. I had a conversation with President Biden, and we are preparing […]
Menos de 1 min. mín.

Ukrajina prejde k náhradnému „plánu B“ v prípade, že by sa po novembrových prezidentských voľbách v Spojených štátoch zmenila americká politika ohľadom vojenskej pomoci Kyjevu.

Uviedol to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podľa agentúry Unian. Ale súčasne vyhlásil, že nikto nemôže predvídať, čo sa bude diať po voľbách. Ukrajina sa už tretí rok bráni ruskej agresii.

USA musia pre pomoc Ukrajine urobiť viac, tvrdí Bidenov poradca

„Hlavným darcom pomoci Ukrajine sú Spojené štáty. Ak sa ich politika po voľbách zmení, je plán B. Ale politika USA sama o sebe bude ovplyvňovať vývoj tejto vojny, alebo koniec vojny,“ povedal Zelenskyj v ukrajinskej televízii.

Dodal, že nevie, aké zmeny môžu v americkej politike nastať, veď výsledok volieb nemožno predpovedať. A tak pred voľbami môžu kandidáti vydávať rôzne vyhlásenia, či už na podporu Ukrajiny alebo proti nej.

„Ale čo sa bude diať po voľbách, to nikto nevie. Pretože teraz nebojujú za Ukrajinu, ale bojujú vo svojich voľbách, čo je spravodlivé pre ich štát, aj keď pre nás veľmi nie. Myslíme si, že by sme mali byť v centre pozornosti, pretože sme vo vojne,“ povedal Zelenskyj a pripustil, že pre Američanov nie je vojna na Ukrajine prioritou.

Voliči v nerozhodnutých štátoch dôverujú viac Trumpovi ohľadom vojen, píše americký denník

Unian v súvislosti s „plánom B“ a správami o skorom príchode severokórejských vojakov na front na východe Ukrajiny poznamenala, že podľa niektorých expertov Zelenského „jadrové narážky“ nakoniec prinútia Západ k prijatiu Ukrajiny do NATO.

Napríklad bývalý poradca ukrajinského ministra obrany Oleksij Kopyťko tvrdí, že západní partneri berú úplne vážne schopnosť Ukrajiny vyrobiť jadrové zbrane v prípade, že by sa to stalo „národnou prioritou“.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES