Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Veľká časť firiem má problémy s obsadzovaním miest. Nepomáhajú ani lákavé bonusy

Ťažkosti s obsadzovaním pracovných miest má na Slovensku 63 % firiem, pričom 24 % z nich nedokáže obsadiť všetky plánované miesta. Pre spoločnosti je výzvou aj zamestnávanie zahraničných pracovníkov. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu personálnej spoločnosti Talent Solutions, ktorý tento týždeň prezentovala Britská obchodná komora v SR. „Podľa výsledkov prieskumu dochádza k stabilizácii na trhu […]
Menos de 1 min. mín.

Ťažkosti s obsadzovaním pracovných miest má na Slovensku 63 % firiem, pričom 24 % z nich nedokáže obsadiť všetky plánované miesta. Pre spoločnosti je výzvou aj zamestnávanie zahraničných pracovníkov. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu personálnej spoločnosti Talent Solutions, ktorý tento týždeň prezentovala Britská obchodná komora v SR.

„Podľa výsledkov prieskumu dochádza k stabilizácii na trhu práce, avšak zamestnávatelia čelia výzvam, ako je odliv mozgov a nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily,“ uviedla generálna riaditeľka personálnej spoločnosti Ivana Heretik Vačoková.

Firmy zvyšujú mzdy

Doplnila, že 87 % firiem vlani zvýšilo mzdy svojim zamestnancom, najviac od šesť do desať percent. O menej ako tri percentá zvýšilo platy len sedem percent spoločností.

 

Prieskum poukázal aj na to, aké odmeny a benefity najčastejšie poskytujú zamestnávatelia svojim pracovníkom. Na prvom mieste je finančný bonus za pracovný výkon, ktorý vypláca zamestnancom 62 % firiem. Ďalej nasledujú odmeny, ktoré súvisia s výsledkami spoločností a 13. plat, ktorý vypláca 42 % spoločností.

Riaditeľka priblížila, že fluktuácia zamestnancov sa za obdobie rokov 2023 až 2024 zvýšila v priemere o 1,6 % na 10,6 %. Ešte v tomto roku plánuje podľa nej 48 % spoločností zvýšiť počet pracovníkov. V porovnaní s minulým rokom znížilo počet zamestnancov 17 % firiem.

Najväčšou výzvou pre firmy zostáva zamestnávanie zahraničných pracovníkov. Jedným z dôvodov je administratívna záťaž pre zamestnávateľov, ktorí musia komunikovať s úradmi práce. V prieskume uviedlo až 54 % spoločností, že nezamestnáva žiadnych cudzincov.

la publicación Veľká časť firiem má problémy s obsadzovaním miest. Nepomáhajú ani lákavé bonusy apareció primero en REVISTA CRIPTO.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES