Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Vezmem ju zo skrinky a votriem do drezu. Po šmuhách nezostane ani stopa. Vôbec to nie je o octe

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/sdf_qwe). Ako vyčistiť veľmi znečistený drez a obnoviť jeho pôvodný lesk? Špongiou a prostriedkom na umývanie riadu to nejde. Úspešne môžete použiť aj nenápadný prípravok z kuchyne. A nie je to len ocot. Ako vyčistiť veľmi znečistený drez a obnoviť jeho pôvodný lesk?Foto: Shutterstock/sdf_qwe Drez je miestom, kde sa […]
Menos de 1 min. mín.

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/sdf_qwe).

Ako vyčistiť veľmi znečistený drez a obnoviť jeho pôvodný lesk? Špongiou a prostriedkom na umývanie riadu to nejde. Úspešne môžete použiť aj nenápadný prípravok z kuchyne. A nie je to len ocot.

Ako vyčistiť veľmi znečistený drez a obnoviť jeho pôvodný lesk?
Foto: Shutterstock/sdf_qwe

Drez je miestom, kde sa často zdržiavajú zvyšky jedla, mastné škvrny a iné nečistoty. Ako ho vyčistiť, aby vyzeral ako nový? Okrem čistenia je dôležitý ešte jeden krok – leštenie. Môžete si však byť istí, že na to nepotrebujete špeciálne prípravky. Všetko, čo potrebujete, je určitý potravinársky výrobok, ktorý určite máte.

Čím môžete umývať drez? Jednoduchý trik za pár drobných

Ak máte oceľový drez, ideálna je pasta z jedlej sódy.

Môžete ju použiť dvoma spôsobmi.
Foto: súkromný archív

Môžete ju použiť dvoma spôsobmi:

Nasypte ju do misky, pridajte trochu vody a premiešajte, aby vznikla hustá pasta. Naneste ju na nečistoty, nechajte pôsobiť 10 minút, potom ju zotrite vlhkou handričkou a nakoniec ju utrite do sucha.

Jedlú sódu posypte po celom umývadle a potom ju postriekajte vodou, kým sa nevytvorí pena. Počkajte 10-15 minút, zotrite vlhkou špongiou a nakoniec utrite do sucha.

TIP! Jedlá sóda výborne zaberie na nepríjemný zápach z odtoku. Dajte doň 1/2 šálky prášku, potom trochu vody a počkajte asi 10 minút. Nakoniec pustite vodu, aby sa vypláchli všetky zvyšky sódy. Po nepríjemnom zápachu už nebude ani stopy.

Čím impregnovať drezy? Všetko, čo potrebujete, je výrobok z kuchyne

Ak chcete, aby váš drez vyzeral ako nový, po jeho umytí a osušení nesmiete zabudnúť na ďalší dôležitý krok, ktorým je naolejovanie. Na to už nepotrebujete žiadne chemické výrobky, pretože stačí obyčajný olej. Vhodné sú oleje ako repkový, kokosový a slnečnicový.

Ak chcete, aby váš drez vyzeral ako nový, po jeho umytí a osušení nesmiete zabudnúť na ďalší dôležitý krok.
Foto: súkromný archív

Ako to urobiť? Je to jednoduché:

Vezmite asi 1 čajovú lyžičku vybraného oleja a nalejte ho na špongiu alebo papierovú utierku.

Dôkladne ho rozotrite po celom umývadle.

A to je všetko. Vďaka domácej impregnácii bude váš drez vyzerať ako nový a navyše vyčistí všetky zvyšné nečistoty a zabráni vzniku nových škvŕn. Táto metóda je vhodná aj pre čierne drezy, ale nezabudnite použiť mäkkú handričku a leštiť, kým povrch nebude lepkavý.

POZOR! Niektorí ľudia nalievajú olej priamo do drezu, čo je chyba v dvoch smeroch. Po prvé, ľahko to s množstvom preženiete a po druhé, olej sa môže dostať do odtoku a v dôsledku toho ho dokonca upchať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Trik s fľašou na upchatý drez. Funguje rýchlo

Jedna minúta práce. Zmiešajte so soľou a vyčistite drez. Naposledy sa takto leskol tesne po kúpe

la publicación Vezmem ju zo skrinky a votriem do drezu. Po šmuhách nezostane ani stopa. Vôbec to nie je o octe apareció primero en Pasión en ti.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES