Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Zelenskyj žiada dôraznú reakciu partnerov na vstup vojakov KĽDR na Ukrajinu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu žiadal dôraznú reakciu krajín, ktoré uznali rastúce zapojenie Severnej Kórey (KĽDR) do ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine. Zelenskyj počas svojho každodenného televízneho príhovoru uviedol, že existuje množstvo dôkazov toho, že KĽDR neposiela Rusku iba materiálnu pomoc, ale aj vojakov pripravených na nasadenie na bojisku. „Som vďačný lídrom a predstaviteľom […]
Menos de 1 min. mín.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu žiadal dôraznú reakciu krajín, ktoré uznali rastúce zapojenie Severnej Kórey (KĽDR) do ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine.

Zelenskyj počas svojho každodenného televízneho príhovoru uviedol, že existuje množstvo dôkazov toho, že KĽDR neposiela Rusku iba materiálnu pomoc, ale aj vojakov pripravených na nasadenie na bojisku.

„Som vďačný lídrom a predstaviteľom štátov, ktorí nezatvárajú oči a hovoria o tejto spolupráci otvorene v širšom kontexte vojny. Od svojich partnerov v tomto očakávame normálnu, úprimnú a dôraznú reakciu,“ vyhlásil Zelenskyj.

Juhokórejská spravodajská služba v piatok informovala, že podľa jej zistení sa Pchjongjang nedávno rozhodol vyslať do vojny na Ukrajine štyri brigády v celkovom počte 12-tisíc vojakov vrátane špeciálnych zložiek.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Mark Rutte v piatok v reakcii na vyhlásenia juhokórejských spravodajských služieb uviedol, že Aliancia zatiaľ nemôže potvrdiť vyslanie početných severokórejských jednotiek na podporu ruskej armády vo vojne na Ukrajine.

Rutte však po stretnutí ministrov obrany NATO v Bruseli dodal, že stanovisko NATO sa môže zmeniť.

Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že ukrajinská tajná služba má informácie, že niekoľkí severokórejskí dôstojníci už boli rozmiestnení na ukrajinských územiach okupovaných Ruskom.

Kremeľ zapojenie severokórejských vojakov do boja proti Ukrajine popiera.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES