Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Zemřel legendární filmový producent Watts. Pracoval na Star Wars i Indiana Jonesovi

Watts zemřel v pondělí ve spánku ve svém domě ve východním Sussexu v Anglii, uvedl jeho zástupce Julian Owen pro The Hollywood Reporter. „Byli jsme s ním deset let a brali ho na kongresy po celém světě, kde se mohl setkat s fanoušky a mluvit o své kariéře,“ řekl Owen. ČTĚTE TAKÉ: Zemřel americký herec Ron […]
Menos de 1 min. mín.

Watts zemřel v pondělí ve spánku ve svém domě ve východním Sussexu v Anglii, uvedl jeho zástupce Julian Owen pro The Hollywood Reporter. „Byli jsme s ním deset let a brali ho na kongresy po celém světě, kde se mohl setkat s fanoušky a mluvit o své kariéře,“ řekl Owen.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel americký herec Ron Hale, zveřejnila rodina. Zářil vedle Dustina Hoffmana či Al Pacina

Při natáčení nesmírně náročného prvního filmu Hvězdných válek působil Watts jako vedoucí produkce. Spolu se scénografem Johnem Barrym cestovali do Maroka a Tuniska, aby prozkoumali a vybrali lokace na natáčení.

„Byli jsme pod velkým tlakem společnosti 20th Century Fox. Sama měla velké finanční problémy a filmu nevěřila. V té době to byl jediný film, který společnost Fox natáčela. Jejich oči se na nás upíraly a George (Lucas) byl pod velkým tlakem, a v důsledku toho jsme byli pod tlakem i my všichni,“ vzpomínal Watts v rozhovoru v roce 2011. Film však zaznamenal ohromující úspěch a Watts se poté podílel i na natáčení dalších dvou dílů série.

Kromě filmů Star Wars má Watts na kontě celou řadu velmi úspěšných snímků. Pracoval například na prvních třech filmech o Indiana Jonesovi režiséra Stevena Spielberga. Podílel se i na produkci dvou „bondovek“ Thunderball a Žiješ jenom dvakrát či legendárního snímku 2001: Vesmírná odysea.

Watts se narodil 23. května 1938 v Londýně. Po dvou letech vojenské služby v Nigérii se dostal do filmového průmyslu jako asistent při natáčení komedie Francouzská milenka.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Bohdalová se poprvé od hospitalizace objevila ve společnosti. Podpořila svého osobního lékaře

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES