Saltar al contenido
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mostrar más...

Selectores genéricos
Sólo coincidencias exactas
Buscar en el título
Buscar en contenido
Selectores de tipo de publicación
Menú

Zmiešajte s vodou a nalejte. Nepríjemný zápach z uzáverov zmizne mihnutím oka

25.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Keď sa s príchodom prázdnin začína sezóna prípravy zaváranín, mnohí sa utiahnu do pohodlia vlastnej kuchyne a pripravujú si svoje obľúbené pochúťky – len aby si v zime vychutnali ich chuť. Občas sa však stane, že po otvorení nepotešia ani tie najstarostlivejšie pripravené. Za všetko môže uzáver, […]
Menos de 1 min. mín.

25.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Keď sa s príchodom prázdnin začína sezóna prípravy zaváranín, mnohí sa utiahnu do pohodlia vlastnej kuchyne a pripravujú si svoje obľúbené pochúťky – len aby si v zime vychutnali ich chuť. Občas sa však stane, že po otvorení nepotešia ani tie najstarostlivejšie pripravené. Za všetko môže uzáver, ktorého vôňa dokáže pokaziť nejeden pokrm. Existuje však jednoduchý spôsob. Ako sa zbaviť zápachu z veka? Premiešame a zlejeme a o chvíľu budú ako nové.

Foto: Súkromný archív

Nakladané uhorky, šťavy, šaláty a džemy. A vedľa sú kompóty, džem a marmelády. S príchodom augusta sa domáce špajze napĺňajú až po okraj chutnými zaváraninami, ktoré potešia mlsné jazýčky členov domácnosti počas celej studenej zimy.

Aby sa tak stalo, stojí za to venovať pozornosť detailom. Jedna jednoduchá chyba pri príprave môže úplne zničiť chuť jedál a občerstvenia. Hovoríme o čiapkach.

Ako si vybrať veko na pohár? Venujte pozornosť detailom

V zime otvoríte pohár lahodne vyzerajúceho jahodového džemu a „vonia“ ako nakladané uhorky? Podobné prekvapenie sa stalo nejednej kuchárke. Preto sa tí najskúsenejší rozhodli vyhrnúť si rukávy a nájsť účinný spôsob, ako sa vyhnúť nepríjemným sklamaniam.

V takýchto prípadoch nie je vinníkom pohár. Sklo, ktoré bolo predtým vystavené vysokej teplote, t. j. dôkladne umyté a obarené – čo je potrebné pred prípravou akýchkoľvek konzerv – nehromadí pachy. Veká ich absorbujú „ako špongia“.

Takže predtým, než zatvoríme pohár naplnený konzervami, pozrime sa bližšie na uzávery, ktoré chceme použiť.

Najprv sa zbavme týchto:

kde je viditeľná hrdza,

ktoré majú zakrivený povrch spôsobený nesprávnym otvorením,

ktoré majú zubaté drážky alebo iné chyby.

Tie nesplnia svoju úlohu, netesnia zaváraniny a následne ich doslova odpíšu. Keď už máme túto úlohu úspešne za sebou, oplatí sa vybrané, dobré veká podrobiť jednoduchému ošetreniu. Krátky kúpeľ si poradí s akýmkoľvek nepríjemným zápachom, ktorý mohli predtým absorbovať.

Ako odstrániť zápach z veka? Jednoduchá, domáca metóda

Jednoduchou domácou metódou budú vaše veká za chvíľu takmer ako nové. S nepríjemným zápachom si poradí zmes teplej vody a kyseliny citrónovej. Stačí pridať dve balenia kyseliny citrónovej do jedného pohára vody a potom zmes naliať na vnútornú stranu viečok. Nechajte asi 10 minút pôsobiť.

Po uplynutí tejto doby môžete každý kútik viečka dodatočne utrieť špongiou, aby ste sa uistili, že prípadné znečistenie bolo odstránené. Ak je nečistota obzvlášť silná, zmes sa môže dodatočne obohatiť kuchynskou soľou a potom treba uzávery dôkladne vydrhnúť. A potom si už len vychutnajte chuť vašich obľúbených zaváranín bez obáv z nepríjemného zápachu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je potrebné pri zaváraní poháre otáčať? Odpoveď vás možno prekvapí

Túto metódu možno nepoznáte. Je jednoduchšia ako klasické zaváranie. Použite umývačku riadu

la publicación Zmiešajte s vodou a nalejte. Nepríjemný zápach z uzáverov zmizne mihnutím oka apareció primero en Pasión en ti.

¿Te gustó el artículo? ¡Apoye SIA NOTICIAS!

Su apoyo nos ayudará a continuar con la operación y desarrollo del sistema SIA NEWS.
Gracias por todo su apoyo.

Ingrese una cantidad válida.
Gracias por su apoyo.
Su pago no pudo ser procesado.
revolut banner

Categorías

es_ES