Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

3 obrovské výhody mulčovania záhonu po výsadbe cesnaku na jeseň. Spraviť to takto bola tá najlepšia vec!

Takmer všetci záhradkári pestujú vo svojich záhradách zimný cesnak. Táto plodina je mimoriadne nenáročná a prežije aj v extrémnych mrazoch. Ale prečo potom skúsení záhradkári prehadzujú mulč na záhon po zasadení cesnaku? Mulč umiestnený na cesnakovom lôžku skutočne plní niekoľko užitočných funkcií, o ktorých vám dnes poviem. Prvou a veľmi dôležitou úlohou mulča je vytvorenie […]
Moins de 1 min. min.

Takmer všetci záhradkári pestujú vo svojich záhradách zimný cesnak. Táto plodina je mimoriadne nenáročná a prežije aj v extrémnych mrazoch.

Ale prečo potom skúsení záhradkári prehadzujú mulč na záhon po zasadení cesnaku? Mulč umiestnený na cesnakovom lôžku skutočne plní niekoľko užitočných funkcií, o ktorých vám dnes poviem.

Prvou a veľmi dôležitou úlohou mulča je vytvorenie „kabátu“ pre záhon s cesnakom. Hoci je cesnak plodina odolná voči chladu, ak je na záhradnom záhone málo snehu a udrú silné mrazy, odolnosť voči chladu môže zlyhať a niektoré vysadené strúčiky zmiznú.

Mulč je dobrý zachytávač snehu, takže na záhone bude vždy vrstva snehu. Navyše, ak cesnak vyklíči na jeseň náhlym oteplením, potom mulč poslúži aj ako dobrá ochrana pred mrazom.

Druhou úlohou mulča je udržiavať uvoľnenosť zeme po zime a roztopenej vode. V mulčovanom záhone sa živiny oveľa menej vyplavujú z pôdy vodou z topenia snehu.

Aký mulč je najlepší na cesnak? Možností je tu dosť, no moje najobľúbenejšie a najjednoduchšie sú: orezané konáre z nedávno zaplodených remontantných malín a skosené zelené hnojenie.

Oboje môžete dokonca zmiešať a položiť na záhon. Potom bude cesnak chránený pred silnými mrazmi a na jar zostane pôda v záhradnom záhone uvoľnená.

Môžete použiť aj iný mulč: slamu, seno, listovú podstielku, rašelinu, humus a iné materiály. Ako mulčujete cesnak na jeseň? Podeľte sa o svoje skúsenosti v komentároch.

Le poste 3 obrovské výhody mulčovania záhonu po výsadbe cesnaku na jeseň. Spraviť to takto bola tá najlepšia vec! est apparu en premier sur Un gars intelligent.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR