Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Aby som si v budúcej sezóne zabezpečil veľké ríbezle a kríky bez chorôb, na jeseň rozsypem tento prášok okolo kríkov

Sóda bikarbóna má široké využitie v domácnostiach a záhradách. Ale pozor, na internete sa šíria užitočné, ale aj škodlivé rady s použitím sódy. Na jar a v lete, keď rastú všetky sadenice, nepoužívam sódu, pretože existuje vysoké riziko poškodenia rastlín, ale na jeseň sa sóda skutočne osvedčila ako najlepšia. Dnes vám poviem, ako a prečo […]
2 min.

Sóda bikarbóna má široké využitie v domácnostiach a záhradách. Ale pozor, na internete sa šíria užitočné, ale aj škodlivé rady s použitím sódy.

Na jar a v lete, keď rastú všetky sadenice, nepoužívam sódu, pretože existuje vysoké riziko poškodenia rastlín, ale na jeseň sa sóda skutočne osvedčila ako najlepšia. Dnes vám poviem, ako a prečo ju používať na jeseň v záhrade.

Veľmi dobré je na jeseň rozsypať po záhonoch sódu, aby sa pôda deoxidovala a zbavili sa škodlivých baktérií.

Jedlá sóda je vo svojej podstate zásada, keď sa prášok dostane do zeme, dôjde k deoxidačnej reakcii. Okrem toho je účinok silnejší a rýchlejší ako z dolomitovej múky alebo peria.

Na každý štvorcový meter pozemku budete potrebovať len 2 polievkové lyžice sódy. Aby bolo nanášanie pohodlnejšie, môžete ju vopred zmiešať s horčicovým práškom alebo tabakovým prachom.

Sóda je tiež veľmi dobrá pri čistení pôdy od mnohých patogénov, ako je múčnatka, pleseň, sivá hniloba a iné.

Mnoho skúsených záhradníkov na jeseň posype koreňovú zónu ríbezlí a iných bobuľových kríkov sódou. Táto technika vyženie všetkých škodcov, ktorí radi trávia zimu v koreňoch kríkov, a tiež vyčistí oblasť od patogénnych baktérií.

Budete potrebovať 3 polievkové lyžice sódy rovnomerne rozložené pod každým kríkom ríbezlí. Ak vo svojej záhradke používate sódu bikarbónu aj vy, podeľte sa o svoje skúsenosti v komentároch.

Le poste Aby som si v budúcej sezóne zabezpečil veľké ríbezle a kríky bez chorôb, na jeseň rozsypem tento prášok okolo kríkov est apparu en premier sur Un gars intelligent.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR