Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Bill Gates už před lety přišel s plánem na ovládání hurikánů

V souvislosti s ničivým hurikánem Helene a dalším hurikánem Milton, který se nyní blíží na Floridu, se také hodně vzpomíná na Gatesovy geoinženýrské pokusy, které v tomto směru prováděl. Zde jste si mohli přečíst o jeho snahách o stínění Slunce, kterým se věnuje v několika posledních letech. Nyní se připomínají spíše jeho 15let staré plány, […]
Moins de 1 min. min.

V souvislosti s ničivým hurikánem Helene a dalším hurikánem Milton, který se nyní blíží na Floridu, se také hodně vzpomíná na Gatesovy geoinženýrské pokusy, které v tomto směru prováděl.

Zde jste si mohli přečíst o jeho snahách o stínění Slunce, kterým se věnuje v několika posledních letech. Nyní se připomínají spíše jeho 15let staré plány, kdy vymýšlel, jak zasahovat do hurikánů.

Bill Gates, technologický magnát, který se stal globálním influencerem, se již dlouho podílí na projektech utvářejících svět, které vyvolávají více otázek než odpovědí. Od vakcín po geneticky modifikované organismy se Gates postavil do pozice samozvaného zachránce planety.

Ale možná jeho nejnebezpečnějším a nejodvážnějším projektem je jeho posedlost ovládáním počasí – konkrétně hurikánů. Skutečná otázka zní: už to začalo a je veřejnost držena v nevědomosti?

Skrytý plán: Gatesova tajná meteorologická zbraň?

V roce 2009 ABC News informovaly o Gatesově ambiciózním plánu na kontrolu hurikánů. V tomto roce podal pět patentů týkajících se používání lodí k pumpování studené mořské vody do tras hurikánů, čímž by oslaboval jejich sílu ochlazováním teplých vod, které tyto bouře pohánějí.

Ve spolupráci s klimatologem Kenem Caldeirou se Gates nezaměřoval pouze na potlačování bouří – jeho vize naznačovala kontrolu samotné atmosféry v globálním měřítku.

Veřejnost si však musí položit zásadní otázku: vypustil Gates tuto nebezpečnou technologii v tichosti bez souhlasu? Mohly by tyto experimenty již být v akci, maskované jako přirozené povětrnostní jevy?

Mohla by být Gatesova manipulace s počasím již aktivní?

Rychle vpřed do roku 2024, kdy se Florida  připravuje na hurikán Milton, monstrózní bouři kategorie 5, která následuje po hurikánu Helene. Mohly by tyto po sobě jdoucí bouře být více než náhoda? Jsme svědky účinků Gatesových tajných experimentů s manipulací počasí?

Jeho patenty a nedávné diskuse ukazují, že tuto myšlenku neopustil. Nedávné zprávy naznačují, že Gatesova technologie potlačení hurikánů byla dokonce použita během hurikánu Ian v roce 2022, což posiluje možnost, že Gates tuto technologii v tichosti vyvíjí nebo testuje.

Otázka již není jen teoretická – Gates má obrovský vliv na globální projekty a jeho konexe mu umožňují provádět plány s téměř naprostým utajením.

Skutečné nebezpečí nespočívá jen v potenciálu katastrofy, ale také ve skutečnosti, že už možná žijeme ve světě, kde počasí manipuluje člověk, který působí mimo veřejnou kontrolu.

Nebezpečné důsledky: Rizika zahrávání si s přírodou

Gates může tvrdit, že jeho snahou je chránit lidstvo, ale zasahování do přírodních systémů, jako jsou hurikány, by mohlo mít katastrofální následky. Hurikány jsou složité globální jevy a jejich změna by mohla vyvolat nezamýšlené dominové efekty.

Co když „uklidnění“ jedné bouře změní její směr, učiní ji smrtelnější nebo přesune zkázu jinam? Co se stane, když zásah do jedné bouře vyvolá horší podmínky nebo ekologickou katastrofu?

Uznávaní meteorologové jako Michael Mann byli k Gatesovým myšlenkám skeptičtí od samého počátku. Rozsah a složitost meteorologických systémů činí kontrolu hurikánů mnohem riskantnější, než naznačuje Gatesův zjednodušující plán.

Tito vědci poukazují na to, že manipulace s počasím by mohla otevřít Pandořinu skříňku nezamýšlených a nekontrolovatelných vedlejších účinků.

Gatesův vzorec tichého uchvácení moci

Není to poprvé, co Gates využil svého jmění ke vměšování se do globálních záležitostí s malou odpovědností. Jeho angažovanost v oblasti veřejného zdraví, zejména během pandemie COVID-19, vyvolala ostrou kritiku.

Gates ovlivňoval distribuci takzvaných vakcín a politiku, aniž by byl zvolen nebo volán k odpovědnosti.

Jeho experiment s vypouštěním geneticky modifikovaných komárů v Brazílii v boji proti horečce dengue se nakonec obrátil proti němu, protože virus se nadále šířil ještě víc, což vyvolalo otázky o skutečných důsledcích jeho intervencí.

Širší vzorec je jasný: Gatesovi není cizí prosazovat riskantní, nevyzkoušené myšlenky, které ovlivňují miliony obyčejných lidí – bez jejich souhlasu.

Jeho ambice v oblasti kontroly počasí by mohly být poslední v dlouhé řadě nebezpečných intervencí, které způsobují více škody než užitku. Mohli by být lidé na Floridě i jinde nevědomými pokusnými králíky v Gatesových klimatických experimentech?

Kdo povolá Billa Gatese k odpovědnosti?

Děsivou realitou je, že Gates operuje ve světě, kde nevolené elity mohou jednat téměř zcela beztrestně. Jeho moc mu umožňuje v tichosti utvářet globální veřejné zdraví, potravinovou bezpečnost a nyní potenciálně i klima.

A přesto, kdo ho volá k zodpovědnosti? V sázce je příliš mnoho, než abychom to mohli ignorovat. Svět si nemůže dovolit další neuvážený experiment od člověka, který se nezodpovídá nikomu.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 4 Průměrně: 5]

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR