Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Chobotnica z čias Budaja: Taraba má nachystané ďalšie 4 trestné oznámenia

www.slovanskenoviny.sk/rss Ministerstvo životného prostredia je jedným z tých rezortov, ktoré bolo dlhé desaťročia vnímané len veľmi okrajovo. Až kým sa na jeho čelo nedostal Tomáš Taraba (SNS-Život NS). Ten v rezorte urobil riadny prievan a zdá sa, že s tým tak skoro nemieni prestať. Na sociálnej sieti informuje, že OČTK prekvalifikovali skutok, v ktorom podával trestné oznámenie. Ešte vo štvrtok […]
Moins de 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ministerstvo životného prostredia je jedným z tých rezortov, ktoré bolo dlhé desaťročia vnímané len veľmi okrajovo. Až kým sa na jeho čelo nedostal Tomáš Taraba (SNS-Život NS). Ten v rezorte urobil riadny prievan a zdá sa, že s tým tak skoro nemieni prestať. Na sociálnej sieti informuje, že OČTK prekvalifikovali skutok, v ktorom podával trestné oznámenie.

Ešte vo štvrtok sa Taraba vo vysielaní rádia InfoVojna smial, ako s kolegami ministrami debatujú o tom, že vo väčšine rezortov bol prechod od starého vedenia po nové relatívne hladký, len v jeho rezorte sú večne nejaké turbulencie. A tie určite neprestanú – na Facebooku totiž zverejnil informáciu o prekvalifikácii trestného oznámenia. Vyzval podnikateľov, ktorí boli „vypaľovaní“ bývalým vedením MŽP, aby sa nebáli spolupracovať s políciou. Navyše rezort má pripravené ďalšie právne kroky. Práve v nich vidí dôvod neustálych útokov.

Kontinuita v rezortoch

„Je až fóbia, čo z nás na dennej fáze robia. Keď niekedy tak sedíme s ministrami, tak ja im hovorím, že vy máte také šťastie, že tam u vás sa nič zlé nerobilo, trestné oznámenia nepodávate, zlizli to práve naše dva rezorty,“povedal Taraba, sediac v štúdiu vedľa Martiny Šimkovičovej. Doplnil, že vo veľa rezortoch nastala „pekná kontinuita“. Ministri za SNS však chcú presadzovať len to, o čom hovorili pred voľbami. A to sa nedá krikom, len mravenčou prácou.

Výsledky práce

„Polícia ma oficiálne informovala, že v uplynulých dňoch prišlo v trestnom oznámení, ktoré som podal na predošlé vedenie, kde vznikla štátu z neuhradenej faktúry škoda z úrokov z omeškenia 600 000 EUR, k preklasifikovaniu skutku na – pokračujúci zločin pri správe cudzieho majetku. Je očividné, že pri vyšetrovaní sa dokazuje, že nešlo o ojedinelý prípad, ale o zaužívanú prax,“informuje na sociálnej sieti minister životného prostredia.

Nebojte sa spolupráce

„Aj touto cestou chcem požiadať firmy, ktorým neboli uhrádzané faktúry alebo vydávané EIA povolenia a chodil ich niekto medzitým vypalovať, aby platili, aby sa nebáli spolupracovať s políciou,“ píše Taraba, ktorý zároveň oznámil, že na podvodníkov, ktorí riadili tento rezort a schovávali sa za ochranu prírody má pripravené ďalšie 4 trestné oznámenia. Taraba pritom zdôraznil, že ide o veľké milióny.

A tam je dôvod útokov

„Jediný dôvod, prečo sú na mňa útoky je ten, že chobotnica čo tu nepozorovane rabovala a mala podozrivo kľud od vybraných médií a novinárov, sa bojí o svoju existenciu na slobode. Sľubujem, že veci očistenia rezortu dotiahnem do úspešného konca,“uzatvára minister životného prostredia.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Chobotnica z čias Budaja: Taraba má nachystané ďalšie 4 trestné oznámenia je zobrazený ako prvý na .

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR