Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Chráni pred rakovinou a podporuje činnosť srdca. Pridajte si štipku tohto korenia do kávy

Káva, či už čierna alebo s cukrom, mliekom alebo smotanou, je obľúbeným nápojom mnohých. Najčastejšie siahame po klasickej verzii, no zaujímavé sú najmä kombinácie tohto čierneho nápoja s korením. Z nich je pozoruhodná najmä káva ochutená škoricou alebo zázvorom, ktoré sú prírodnými stimulantmi metabolizmu. Skutočným objavom však môže byť aj káva s príchuťou kardamónu. Káva […]
Moins de 1 min. min.

Káva, či už čierna alebo s cukrom, mliekom alebo smotanou, je obľúbeným nápojom mnohých. Najčastejšie siahame po klasickej verzii, no zaujímavé sú najmä kombinácie tohto čierneho nápoja s korením.

Z nich je pozoruhodná najmä káva ochutená škoricou alebo zázvorom, ktoré sú prírodnými stimulantmi metabolizmu. Skutočným objavom však môže byť aj káva s príchuťou kardamónu.

Káva ochutená kardamónom je nápoj s jedinečnou chuťou a vôňou, ktorý má aj mnohé zdravotné benefity. Kardamón je korenie, ktoré sa v prírodnej medicíne používa už po stáročia.

Má mnoho liečivých vlastností, ktoré môžu naše telo podporovať proti rôznym chorobám.

Káva s kardamónom – čomu pomáha?

Kardamón, najmä v kombinácii s kávou, pôsobí povznášajúco a zlepšuje náladu. Zvyšuje vylučovanie endorfínov, takzvaných hormónov šťastia, ktoré zmierňujú stres a depresiu.

Kardamóm môže tiež zlepšiť pamäť, koncentráciu a kognitívne schopnosti podporou fungovania nervového systému.

Okrem zníženia krvného tlaku a zlepšenia krvného obehu má korenie protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti a môže pomôcť pri prevencii a liečbe cukrovky znížením hladiny cukru v krvi a zlepšením citlivosti na inzulín.

Kardamón má vlastnosti regulujúce činnosť čriev, zabraňuje nadúvaniu, poruchám trávenia, zápche či páleniu záhy. Uvoľňuje tiež hladké svaly žalúdka a čriev, čo uľahčuje tok potravy.

Toto korenie navyše pomáha redukovať tuk – zrýchľuje metabolizmus a spaľovanie kalórií a zabraňuje ukladaniu tuku najmä v oblasti brucha.

Na výročnom stretnutí Americkej spoločnosti pre investigatívnu patológiu Dr. Patricia Mendonca z Florida A&M University v Tallahassee poukázala na to, že kardamomín prítomný v korení má veľký potenciál ako protirakovinové činidlo, ktoré možno použiť na prevenciu trojnásobne negatívnej rakoviny prsníka alebo v kombinácii s existujúcimi liekmi.

Ako vysvetlil výskumník, kardamomín je prírodná rastlinná zlúčenina, ktorá vykazuje terapeutický potenciál pri zápaloch, kardiovaskulárnych ochoreniach a rakovine hrubého čreva, prostaty a prsníka.

Ako pripraviť kávu s kardamónom?

Príprava kardamónovej kávy je mimoriadne jednoduchá a rýchla. Do nálevu treba pridať mleté ​​semiačka kardamónu a množstvo korenia upraviť podľa vlastnej chuti a preferencie.

Vo všeobecnosti stačí jedna čajová lyžička kardamónu na šálku kávy. Do nápoja je možné pridať ďalšie ingrediencie: škoricu, klinčeky, zázvor alebo vanilku pre zvýraznenie jej chuti a vlastností.

Treba však pripomenúť, že kardamónová káva nie je náhradou farmakologickej liečby a nemala by sa konzumovať v nadmernom množstve.

Neodporúča sa piť viac ako tri šálky kávy s kardamónom denne, pretože tento nápoj môže spôsobiť nežiaduce vedľajšie účinky, medzi ktoré patrí nespavosť, nervozita či zrýchlený tep.

Le poste Chráni pred rakovinou a podporuje činnosť srdca. Pridajte si štipku tohto korenia do kávy est apparu en premier sur Un gars intelligent.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR