Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Čo používať na čistenie kobercov alebo koberčekov? Všetko, čo potrebujete, je voda a 1 prísada z kuchyne

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Koberce a koberčeky sú magnetom na prach a škvrny. Pravidelné čistenie je kľúčom k tomu, aby ste sa dlho tešili zo sviežeho vzhľadu. Nemusíte však siahať po drahých prípravkoch – vo väčšine prípadov postačia výrobky, ktoré už máte v kuchyni. Čo používať na čistenie kobercov alebo koberčekov?Foto: […]
Moins de 1 min. min.

27.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture).

Koberce a koberčeky sú magnetom na prach a škvrny. Pravidelné čistenie je kľúčom k tomu, aby ste sa dlho tešili zo sviežeho vzhľadu. Nemusíte však siahať po drahých prípravkoch – vo väčšine prípadov postačia výrobky, ktoré už máte v kuchyni.

Čo používať na čistenie kobercov alebo koberčekov?
Foto: shutterstock/Ground Picture

Koberec alebo koberček má nielen dekoratívnu, ale aj praktickú funkciu. Nanešťastie, nič v domácnosti sa nezašpiní tak ako koberce, najmä v domácnostiach s deťmi alebo domácimi zvieratami. Prach, chlpy, škvrny od jedla – to sú len niektoré z problémov, s ktorými sa musíte vysporiadať. Čistý koberec má vplyv aj na zdravie domácnosti, pretože eliminuje alergény a nepríjemné pachy.

Na vyčistenie koberca je potrebná zložka, ktorú máte v kuchyni

Ide o ocot, ktorý je jedným z najuniverzálnejších produktov domácnosti. Vďaka svojim antibakteriálnym a čistiacim vlastnostiam je skvelý na odstraňovanie odolných škvŕn z kobercov. Stačí ho zmiešať s vodou v pomere 1:1 a naniesť na znečistené miesto a nechať chvíľu pôsobiť. Potom koberec utrite čistou handričkou namočenou vo vode.

Ocot je jedným z najuniverzálnejších produktov domácnosti.
Foto: shutterstock/Evgrafova Svetlana

Na dosiahnutie lepších výsledkov môžete zmiešať dve polievkové lyžice octu, dve polievkové lyžice prášku a trošku vody, aby ste vytvorili niečo ako pastu. Naneste ju na škvrnu a po niekoľkých minútach čakania koberec jednoducho povysávajte a škvrna by mala zmiznúť. Nezabudnite však, že ocot má silný zápach, ktorý môže byť nepríjemný – na jeho neutralizáciu použite esenciálny olej.

Čím ďalším môžete vyčistiť koberec? Aj túto zložku máte v kuchyni

Jedlá sóda je pre mňa hitom medzi domácimi čistiacimi prostriedkami. Jej alkalické vlastnosti dokážu účinne odstrániť nečistoty a tiež neutralizovať nepríjemné pachy. Ak chcete koberec osviežiť, posypte ho rovnomerne jedlou sódou a nechajte niekoľko hodín pôsobiť. Potom dôkladne povysávajte a váš koberec získa nový lesk a sviežosť. Jedlá sóda je tiež skvelá na odstraňovanie škvŕn. Jednoducho ju spojte s vodou a vytvorte pastu, ktorú votrite do zašpineného miesta.

Máte chúlostivý koberec? Skúste suché čistenie

Nie všetky koberce možno čistiť na mokro, najmä tie, ktoré sú vyrobené z jemných materiálov. V takýchto prípadoch sa oplatí použiť suchú metódu. Na tento účel je ideálny zemiakový škrob, ktorý účinne absorbuje nečistoty a mastnotu. Jednoducho ho nasypte na koberec, votrite do škvrny a nechajte pôsobiť približne 30 minút. Po uplynutí tejto doby koberec dôkladne povysávajte. Tento jednoduchý trik vám umožní osviežiť koberec bez poškodenia jeho štruktúry.

Jednoducho ho nasypte na koberec, votrite do škvrny a nechajte pôsobiť približne 30 minút.
Foto: shutterstock/Narsil

Domáce spôsoby čistenia kobercov sú nielen účinné, ale aj bezpečné pre životné prostredie a vašu peňaženku. Nezabudnite, že pravidelná starostlivosť o váš koberec zabezpečí, že bude nielen krásny, ale aj hygienický po celé roky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Koberec v kúpeľni je nasiaknutý vodou a zapácha? Pred praním ho pokropte týmto prípravkom. Zápach zmizne sám od seba

Nachádza sa takmer v každej slovenskej kúpeľni. Umývate ju príliš zriedkavo? Buďte opatrní, inak by ste mohli dostať pásový opar

Le poste Čo používať na čistenie kobercov alebo koberčekov? Všetko, čo potrebujete, je voda a 1 prísada z kuchyne est apparu en premier sur La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR