Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Erdogan prirovnal Netanjahua k Hitlerovi: „Izrael musí byť zastavený!“

www.slovanskenoviny.sk/rss Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vo svojom ostrom prejave v tureckom parlamente nešetril kritikou na adresu Izraela a jeho premiéra Benjamina Netanjahua. Vyzval medzinárodné spoločenstvo na okamžité zastavenie izraelskej ofenzívy v Libanone a varoval pred ďalšou eskaláciou konfliktu, uvádza portál cas.sk. Obvinenia z teroru a genocídy „Izrael šíri teror a genocídu v Pásme Gazy a teraz […]
Moins de 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vo svojom ostrom prejave v tureckom parlamente nešetril kritikou na adresu Izraela a jeho premiéra Benjamina Netanjahua. Vyzval medzinárodné spoločenstvo na okamžité zastavenie izraelskej ofenzívy v Libanone a varoval pred ďalšou eskaláciou konfliktu, uvádza portál cas.sk.

Obvinenia z teroru a genocídy

Izrael šíri teror a genocídu v Pásme Gazy a teraz aj v Libanone,“ vyhlásil Erdogan pred poslancami. „Ak ho nezastavíme, zameria sa aj na ďalšie krajiny vrátane Turecka.“ Turecký prezident prirovnal konanie izraelského vedenia k „náboženskému fanatizmu“ a „delíriu zo zasľúbenej zeme“.

Prirovnanie k Hitlerovi vyvoláva kontroverzie

Erdogan zašiel vo svojej kritike ešte ďalej, keď priamo prirovnal izraelského premiéra Netanjahua k nacistickému vodcovi: „Rovnakým spôsobom ako bol zastavený Hitler, bude zastavený aj Netanjahu.“ Toto vyjadrenie vyvolalo okamžité odsúdenie zo strany Izraela a ďalších krajín.

VÝZVA NA ZASTAVENIE OFENZÍVY

Turecký prezident apeloval najmä na OSN a ďalšie medzinárodné organizácie: „Všetky štátne a medzinárodné organizácie, najmä OSN, musia zastaviť Izrael, a to bez strácania ďalšieho času.“ Zdôraznil, že „skôr či neskôr bude Izrael zastavený, nech už robí čokoľvek“.

Izraelská armáda spustila v noci na utorok pozemnú ofenzívu v Libanone po niekoľkých dňoch leteckých útokov. Pri piatkovom útoku na predmestie Bejrútu zahynul dlhoročný vodca Hizballáhu Hasan Nasralláh a ďalší vysokopostavení predstavitelia tohto hnutia. Irán už varoval Izrael pred následkami týchto akcií.

Situácia na Blízkom východe zostáva naďalej mimoriadne napätá a vyhlásenia politických lídrov ako Erdogan len podčiarkujú vážnosť konfliktu. Medzinárodné spoločenstvo je pod tlakom, aby zasiahlo a zabránilo ďalšej eskalácii násilia v regióne.

hlavnydennik.sk

Príspevok Erdogan prirovnal Netanjahua k Hitlerovi: „Izrael musí byť zastavený!“ je zobrazený ako prvý na .

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR