Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Kocourek Pilvi nejspíš sloužil jen jako nástroj na peníze

Pilvi je v azylu týden, je to nesmírně milé stvoření, bohužel velmi ztrápené a fyzicky nesmírně zanedbané. V nejbližších dnech ho čeká veterinární vyšetření, přeléčení zánětu kůže, kastrace a očkování. „S areálem kovozpracujícího průmyslu jednoduše nesplynul, ačkoli to zřejmě ten, kdo ho tam vyhodil, zamýšlel. Dnes jsem se s Pilvim viděla poprvé, z hlavy a […]
Moins de 1 min. min.

Pilvi je v azylu týden, je to nesmírně milé stvoření, bohužel velmi ztrápené a fyzicky nesmírně zanedbané. V nejbližších dnech ho čeká veterinární vyšetření, přeléčení zánětu kůže, kastrace a očkování.

„S areálem kovozpracujícího průmyslu jednoduše nesplynul, ačkoli to zřejmě ten, kdo ho tam vyhodil, zamýšlel. Dnes jsem se s Pilvim viděla poprvé, z hlavy a krku jsme společně sundali přes 20 klíšťat velkých jako korále, holili jsme tvrdé, plstnaté, smrduté a špinavé kusy něčeho, co dřív bývala srst, a dám ruku za to, že chovného kocoura, na kterém nějaký podnikavec slušně vydělával,“ popisuje stav nového kocourka Míša Baierová z azylu Fousek z.s.

Možná s odchodem jeho rozmnožovací formy, či zkrátka konce byznysu, byl odejit i kocour a ten si tedy opravdu sám venku neporadil. Z boků už mu srst odlysala a odpadla takřka sama, zbytek, co se nepodařil oholit dnes, bude muset dolů postupně.

Pilvi má na zádech něco jako krunýř, který mu i deformuje pohyb. Samotná kůže pod plstěným kabátem je zanícená a zřejmě ho velmi bolí. Další zjevná poranění nemá, až se trochu stabilizuje, zejména i po psychické stránce, čeká ho komplexní veterinární vyšetření.

Práce na jeho srsti trvala hodiny, Pilvi ani nehnul, držel, neohnal se, nezavrčel, chválí si Míša. A dodává: „Ani na vteřinu jsem nepochybovala, že by to udělal, i když trpí a není mu dobře, šel z něj klid, vděčnost a naprostá důvěra v to, že už mu nebude ublíženo. Slíbila jsem mu, že už se mu nestane nic zlého a že pomůžeme.„

Pilvi je dalším příkladem toho, co se děje s kočkami a psy, kteří přestanou vydělávat. Ne každé zvíře má to štěstí, že se dostane do spolku včas. Porto bychom na vás opět chtěli apelovat, abyste si pečlivě zajímali o to, odkud si zvíře pořizujete. Pokud lpíte na plemeni nebo rase, zvolte ověřenou chovatelskou stanici, běžte na výstavy, zajímejte se. Pokud vám na rase nezáleží, adoptujte zvíře z útulku. Nic mezi tím není správné a podpoříte tak krutý byznys množíren.

Až bude kocourek zdravotně v pořádku, je možné se přihlásit jako zájemce o jeho adopci a to na email fousekkocky@gmail.com nebo na tel. 723 037 633.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR