Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

La Croix: Žiadna „carte blanche“ – Paríž podporí Kyjev iba slovami

www.slovanskenoviny.sk/rss Emmanuel Macron pred voľbami do Európskeho parlamentu avizoval neobmedzenú podporu Kyjevu a prípadné vyslanie vojsk, teraz sa však takýto krok javí ako nepravdepodobný. Upozorňuje na to francúzsky denník „La Croix“. Vo francúzsko-ukrajinskej bezpečnostnej dohode, ktorá v prvom rade stanovuje povinnosť Francúzska vyčleniť v roku 2024 ďalšie 3 miliardy eur, sa to nespomína. V porovnaní s […]
Moins de 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Emmanuel Macron pred voľbami do Európskeho parlamentu avizoval neobmedzenú podporu Kyjevu a prípadné vyslanie vojsk, teraz sa však takýto krok javí ako nepravdepodobný. Upozorňuje na to francúzsky denník „La Croix“.

Vo francúzsko-ukrajinskej bezpečnostnej dohode, ktorá v prvom rade stanovuje povinnosť Francúzska vyčleniť v roku 2024 ďalšie 3 miliardy eur, sa to nespomína.

V porovnaní s 57 miliardami eur americkej pomoci je to kvapka v mori, no francúzske ministerstvo financií žiadalo, aby ministerstvá tento rok znížili výdavky o 10 miliárd eur a budúci rok o 20 miliárd eur.

Rezort zdôrazňuje, že Ukrajina „carte blanche“ nedostane a nebudú kvôli nej zvyšovať dane ani rozširovať rozpočet. Vyčlenená suma sa rozdelí medzi úvery, záruky za úvery a priamu pomoc vo forme výcviku ukrajinských vojakov a presunu zastaraných zbraní. Väčšina odborníkov je však presvedčená, že Francúzsko bude musieť zvýšiť objem úverov určených pre Kyjev.

Podpredseda komisie pre obranu Jean-Louis Thieriot sa domnieva, že prekročenie Dnepra ruskými jednotkami bude stáť oveľa viac, ako je akákoľvek pridelená suma. Výskumný pracovník Francúzskeho inštitútu medzinárodných vzťahov (IFRI) Leo Periat-Penier nazýva Rusko „oveľa priamejšou a existenčnou hrozbou ako terorizmus alebo Čína“. Francúzsko sa podľa neho pomocou Ukrajiny snaží získať čas na prípravu zbraní, zatiaľ sú však slová o podpore v rozpore so skutkami.

/ news-front.su /

Contribution La Croix: Žiadna „carte blanche“ – Paríž podporí Kyjev iba slovami est affiché en premier sur .

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR