Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Manželka väzneného kritika Kremľa Kara-Murzu vyzýva na výmenu väzňov. O žiadnych rokovaniach však nevie

Manželka uväzneného kritika Kremľa Vladimira Kara-Murzu v pondelok vyzvala na výmenu väzňov s cieľom zachrániť jej manžela a ďalších politických väzňov v Rusku, informuje agentúra AFP. Reagovala na slová tímu ruského opozičného politika Alexeja Navaľného, ktorý zomrel predošlý mesiac v trestaneckej kolónii. Podľa jeho vyjadrenia bola dohoda o prepustení Navaľného v rámci výmeny väzňov „v záverečnej […]
Moins de 1 min.

Manželka uväzneného kritika Kremľa Vladimira Kara-Murzu v pondelok vyzvala na výmenu väzňov s cieľom zachrániť jej manžela a ďalších politických väzňov v Rusku, informuje agentúra AFP.

Reagovala na slová tímu ruského opozičného politika Alexeja Navaľného, ktorý zomrel predošlý mesiac v trestaneckej kolónii. Podľa jeho vyjadrenia bola dohoda o prepustení Navaľného v rámci výmeny väzňov „v záverečnej fáze“.

Na otázku, či sa podobné rokovania vedú aj v prípade je manžela, Jevgenija Kara-Murzová v Ženeve povedala, že „nevie o žiadnych aktívnych rokovaniach“. Dodala, že by sa malo urobiť všetko pre prepustenie takto väznených ľudí v Rusku.

Ruská opozícia ostro kritizuje Putinove sľuby v oblasti bezpečnosti

Navaľného smrť vyvolala obavy o ostatných kritikov Kremľa väznených v Rusku, z nich Kara-Murza patrí medzi najznámejších.  

Kara-Murza v minulosti prežil dva pokusy o otravu a má vážne zdravotné problémy. Bývalý novinár a aktivista podporil sankcie Západu proti Rusku za rozpútanie vojny na Ukrajine. Vlani v apríli bol odsúdený na 25 rokov za vlastizradu a ďalšie obvinenia, on sám vinu odmieta a stíhanie prirovnáva k stalinistickej fraške.

Pôvodne bol umiestnený v omskej väznici IK-6. V januári ho predvolali na pohovor za údajne závažné porušenie väzenského poriadku. Potom ho previezli do iného väzenia v Omsku na Sibíri a umiestnili do jednomiestnej trestnej cely s najprísnejším režimom.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR