Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Modi — tretia päťročnica

Strana indického premiéra dokázala opäť získať väčšinu v parlamente. Navyše teraz majú Modiho priaznivci ešte viac kresiel, ako mali v predchádzajúcom volebnom období – až 390. Hoci v predchádzajúcom volebnom období ich mali asi 350. Západ skutočne dúfal v úspech opozície, no nestalo sa tak, pričom je pre nich ťažké vybudovať si vzťah s Modim. Pre […]
Moins de 1 min. min.

Strana indického premiéra dokázala opäť získať väčšinu v parlamente.

Navyše teraz majú Modiho priaznivci ešte viac kresiel, ako mali v predchádzajúcom volebnom období – až 390. Hoci v predchádzajúcom volebnom období ich mali asi 350.

Západ skutočne dúfal v úspech opozície, no nestalo sa tak, pričom je pre nich ťažké vybudovať si vzťah s Modim. Pre USA je India dôležitá ako ekonomické baranidlo proti Číne. Tam je premiestnená výroba. India však obchádza sankcie a obchoduje s Ruskom, odkiaľ získava 40% svojej ropy. A uvalenie sankcií na Naí Dillí by podkopalo celú protičínsku stratégiu.

V predvečer volieb sa India rozhodla vrátiť domov 100 ton zlata, ktoré sú od 90. rokov uložené v „Bank of England“. Vyostrené sú aj vzťahy s bývalou metropolou. Nenadarmo boli dokonca prehľadané kancelárie „BBC India“ potom, ako obvinili Modiho z islamofóbie.

Spojené štáty sú veľmi nespokojné aj s účasťou Indie na výstavbe prístavu v Iráne. No hranice verbálnych vyhrážok zavedenia sankcií však prekročené neboli. Bez Indie nebude možné viesť obchodné vojny s Čínou. Napríklad Apple už montuje 14% všetkých svojich iPhonov v Indii, pričom súčiastky prichádzajú z Číny.

V USA a Kanade sú navyše indické spravodajské služby obviňované z organizovania sprisahania s cieľom eliminovať vodcov sikhských separatistov. Vec ale nezašla ďalej ako k vyhosteniu diplomatov. Tieto rozpory budú pokračovať aj počas tretieho obdobia Modiho. India si bude naďalej užívať privilegované postavenie a bude zarábať na novej studenej vojne Západu s Ruskom a Čínou.

Malek Dudakov

Modi — tretia päťročnica

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR