Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Najlepší recept na kuskus s hráškom, 1-tka medzi receptami

Hlasovať Čas prípravy: 15 minút Čas varenia: 10 minút Počet porcií: 4   Najlepší recept na kuskus s hráškom. Skvelá príloha, ktorá sa hodí k mäsu alebo aj k rôznym bezmäsitým omáčkam. Pripraviť ju môžete aj deťom, ktoré sa určite potešia hrášku. Skúste jednoduchý recept portálu Chutné recepty na kuskus s hráškom.  Kuskus s hráškom […]
Moins de 1 min. min.

Hlasovať

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 10 minút
Počet porcií: 4
 

Najlepší recept na kuskus s hráškom. Skvelá príloha, ktorá sa hodí k mäsu alebo aj k rôznym bezmäsitým omáčkam. Pripraviť ju môžete aj deťom, ktoré sa určite potešia hrášku. Skúste jednoduchý recept portálu Chutné recepty na kuskus s hráškom. 

Kuskus s hráškom

Ak už neviete, akú prílohu k jedlám uvariť, skúste náš tip – kuskus s hráškom. Táto príloha je zdravá, výživná a najmä chutná. Hrášok jej dodáva ten správny šmrnc a hodí sa tiež aj k rôznym bezmäsitým omáčkam. Kuskus sa stal v posledných rokoch mimoriadne obľúbenou potravinou, takže neváhajte a pripravte si chutnú prílohu podľa nášho jednoduchého a podrobného receptu, ktorý zvládne aj každý začiatočník. 

Kuskus s hráškom je nielen lahodný pokrm, ale aj zdravá voľba pre jedlo plné živín a chutí. Kuskus, tradičný pokrm pochádzajúci z krajín severnej Afriky, je bohatým zdrojom uhľohydrátov, bielkovín un vlákniny. Jeho pôvod siaha do marockej un alžírskej kuchyne, kde je považovaný za symbol pohostinnosti a rodinnej tradície.

V kombinácii s hráškom dostáva kuskus nový rozmer chuti a textúry. Hrášok pridáva do jedla nielen zelenú farbu, ale aj ďalšie živiny. Je to vynikajúci zdroj vitamínov A, C un K, ako aj antioxidantov a vlákniny. Okrem toho hrášok obsahuje fytochemikálie, ktoré prispievajú k zdraviu srdca a podporujú zdravé trávenie.

Pri príprave kuskusu s hráškom je dôležité poznať rôzne možnosti dochutenia a prípravy. Môžete pridať do jedla koreniny, ako je kurkuma, koriander alebo kardamóm, čo dodá jedlu ešte viac chuti a aromatickosti. Kuskus s hráškom je tiež veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu, ideálny pre zaneprázdnené dni. Stačí zaliať kuskus horúcou vodou alebo vývarom a nechať ho odstáť pár minút, kým sa nasiakne.

Navyše, pre tých, ktorí majú celiakiu alebo intoleranciu na lepok, existujú alternatívy klasického kuskusu z pšeničnej múky. Kuskus sa dá vyrobiť aj z kukuričnej múky alebo pohánkovej múky, čo robí tento pokrm prístupným pre viac ľudí s rôznymi diétnymi obmedzeniami.

Celkovo je kuskus s hráškom nielen chutnou a výživnou voľbou, ale aj všestranným jedlom, ktoré sa dá prispôsobiť rôznym chutiam a potrebám. Jeho jednoduchá príprava a bohatá nutričná hodnota ho robia ideálnym doplnkom pre váš jedálniček.

Využitie kuskusu

Využitie kuskusu v kuchyni je široké a variabilné. Tento tradičný pokrm, pochádzajúci z krajín severnej Afriky, sa stal obľúbenou ingredienciou v mnohých kuchyniach po celom svete. Jeho univerzálna povaha a schopnosť absorbovať chute a arómy robia z kuskusu ideálnu základňu pre rôznorodé a chutné jedlá. Tu sú niektoré z najobľúbenejších receptov s kuskusom, ktoré prinášajú jedinečnú kombináciu chutí, textúr a vôní. Od osviežujúcich šalátov po bohaté teplé jedlá, kuskus ponúka nekonečné možnosti pre každého gurmána.

Kuskusový šalát s grilovanou zeleninou: Skombinujte kuskus s grilovanou zeleninou, ako je paprika, cuketa a baklažán. Tento farebný a osviežujúci šalát je ideálny ako ľahké letné jedlo plné chutí a vitamínov.

Kuskusové placky s bylinkami a citrónovým jogurtom: Vytvorte z kuskusu placky zmiešané s bylinkami, ako napríklad s petržlenom, mätou a koriandrom. Podávajte ich s osviežujúcim citrónovým jogurtom na vrchole, čo pridáva do jedla ďalšiu úroveň chuti a textúry.

Kuskus s kuracím mäsom a harissou: Zmiešajte kuskus s vyprážaným kuracím mäsom a omáčkou harissa, ktorá dodá jedlu pikantnú a aromatickú chuť. Táto jednoduchá omáčka, no bohatá na arómu jedla, je výbornou voľbou pre tých, ktorí milujú kuchyňu Blízkeho východu.

Kuskusový dezert s ovocím a medom: Kuskus môžete použiť aj na prípravu dezertov. Zmiešajte ho s čerstvým ovocím, ako su jahody, maliny alebo mango a dochuťte medom. Tento sladký a osviežujúci dezert je skvelou alternatívou k ťažším dezertom a zaručene poteší vaše chuťové poháriky.

Kuskusová polievka s harissou a grilovaným kozím syrom: Skombinujte kuskus s pikantnou harissou a grilovaným kozím syrom na vytvorenie bohatej a teplej polievky. Táto jedinečná kombinácia chutí ponúka zaujímavý mix slaných, korenistých a ľahko kyslých tónov.

Každý z týchto receptov prináša jedinečný zážitok s kuskusom, či už ide o osviežujúcu letnú pochúťku alebo teplú, zahrievajúcu polievku plnú exotických chutí. Okrem toho si ale kuskus s hráškom môžete pripraviť aj ako prílohu k cícerovému karí, bravčovému na mrkve, bravčovému s hlivou, restovanej kuracej pečeni, hovädziemu ragú na mrkve a mnohým ďalším receptom, ktoré nájdete na našom webe. 

Ingrediencie

250 g kuskus (ideálne celozrnný),
200 g zelený hrášok,
500 ml vývar (alebo voda),
1 PL olivový olej,
korenie podľa chuti,
1 ks jarná cibuľka,
soľ – podľa chuti

Postup receptu

1

V recepte je použitý celozrnný kuskus, sterilizovaný hrášok a horúca voda. Obvykle sa používa v pomere 1 diel kuskusu k 2 dielom vody.

2

Na olivovom oleji jemne osmažíme nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme k nej hrášok a smažíme asi minútu.

3

Pridáme k nej aj kuskus a hneď zalejeme horúcou vodu (alebo vývarom), osolíme a pridáme pokojne aj iné korenie. My sme použili originál korenie na kuskus – obsahuje kurkumu (ktorá kuskus krásne zafarbí), petržlenovú vňať a ligurček. Varíme minútu, odstavíme a necháme prikryté približne 10 minút.

4

Na konci kuskus premiešame. Konzistencia kuskusu má byť sypká a nie zlepená. Potom kuskus už len podávame k jedlu podľa chuti. 

Veríme, že vám bude náš kuskus s hráškom chutiť. Skúste aj recept portálu Ženy v meste na šalát z kuskusu a zeleniny

Videorecept

Príspevok Najlepší recept na kuskus s hráškom, 1-tka medzi receptami je zobrazený ako prvý na Chutné recepty.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR