Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

NATO Zelenskému sľúbilo, že mu raz členstvo v NATO sľúbi

www.slovanskenoviny.sk/rss „Krajiny NATO sa v stredu v záverečnej deklarácii z ich summitu vo Washingtone dohodli, že Ukrajina je na „nezvratnej ceste“ k členstvu, uviedli viacerí diplomati. Záverečná deklarácia – ktorá ešte musí byť formálne schválená – podporí Ukrajinu na „jej nezvratnej ceste k plnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO“.Informoval spravodajský web english.alarabiya.net. Deklarácia tiež zopakuje už […]
Moins de 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Krajiny NATO sa v stredu v záverečnej deklarácii z ich summitu vo Washingtone dohodli, že Ukrajina je na „nezvratnej ceste“ k členstvu, uviedli viacerí diplomati. Záverečná deklarácia – ktorá ešte musí byť formálne schválená – podporí Ukrajinu na „jej nezvratnej ceste k plnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO“.Informoval spravodajský web english.alarabiya.net.

Deklarácia tiež zopakuje už známy a rok starý sľub z Vilniusu, že Ukrajina dostane formálne pozvanie na vstup, „keď sa spojenci dohodnú a budú splnené podmienky“.

Zelenskyj chcel viac

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj presadzuje rýchle a plné členstvo v NATO, ktoré považuje útok na jedného člena za útok na všetkých. Lenže, zakladateľská zmluva NATO zakazuje poskytnúť členstvo krajine, ktorá je vo vojnovom stave.

Napriek tomu Spojené štáty a Nemecko žiadali oponentov o okamžité členstvo Ukrajiny, hoci s vedomím, že by to celú alianciu v skutočnosti postavilo do vojny proti nukleárne vyzbrojenému Rusku, ktoré bojuje o časti Ukrajiny.

Frázy, nič len frázy

Fínsky prezident Alexander Stubb, hlava štátu, ktorý rovnako ako Švédsko vstúpil do NATO po ruskej invázii na Ukrajinu, povedal, že je s jazykom deklarácie „veľmi spokojný“.

„Myslím si, že je veľmi dôležité dať Kremľu odtiaľto odkaz, že cesta Ukrajiny a most k členstvu v NATO je teraz nezvratná,“ povedal.

Putin chcel zastaviť rozširovanie NATO, ale namiesto toho sa „Ukrajina stane členom NATO“ a „členmi NATO sa stali aj Fínsko a Švédsko,“ povedal Stubb.zabudol však povedať, kedy sa Ukrajina stane členom NATO, celý proces odkladania pozvánky totiž môže trvať aj desiatky rokov.

hlavnydennik.sk

Contribution NATO Zelenskému sľúbilo, že mu raz členstvo v NATO sľúbi est affiché en premier sur .

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR