Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Navaľná tvrdí, že sa jedného dňa vráti do Ruska a bude kandidovať za prezidentku

Ruská opozičná aktivistka Julia Navaľná vyhlásila, že sa jedného dňa vráti do Ruska a bude kandidovať za prezidentku, a to keď už terajší prezident Vladimir Putin nebude pri moci, uviedla v pondelok stanica BBC. Informuje o tom agentúra Reuters. „Vladimir Putin je mojím politickým protivníkom. A urobím všetko pre to, aby jeho režim padol čo […]
Moins de 1 min. min.

Ruská opozičná aktivistka Julia Navaľná vyhlásila, že sa jedného dňa vráti do Ruska a bude kandidovať za prezidentku, a to keď už terajší prezident Vladimir Putin nebude pri moci, uviedla v pondelok stanica BBC. Informuje o tom agentúra Reuters.

„Vladimir Putin je mojím politickým protivníkom. A urobím všetko pre to, aby jeho režim padol čo najskôr,“ povedala Navaľná, vdova po ruskom opozičnom lídrovi Alexejovi Navaľnom, ktorý vo februári zomrel v ruskom väzení.

V rozhovore pre BBC Navaľná oznámila, že keď príde správny čas, bude kandidovať v prezidentských voľbách v Rusku. Povedala však, že sa do Ruska nevráti, kým bude pri moci súčasný šéf Kremľa. Súd v Moskve v júli vydal príkaz na jej zatknutie a ruské úrady ju zaradili na zoznam teroristov a extrémistov.

Okolnosti Navaľného smrti sa budú znova preverovať. Nariadila to prokuratúra, oficiálna verzia viní chorobu

Navaľnyj bol najvýraznejším odporcom ruského prezidenta Vladimira Putina. Zomrel v 16. februára vo väzenskom tábore v obci Charp v Jamalskoneneckom autonómnom okruhu na Sibíri, kde s odpykával viac ako 30-ročný trest. Dovtedy strávil vo väzení viac ako tri roky, z toho veľkú časť na samotke.

Kremeľ považuje Navaľného politických spojencov za nebezpečných extrémistov, ktorí chcú v mene Západu destabilizovať krajinu. Ruský prezident má podľa Kremľa medzi Rusmi obrovskú podporu a odvoláva sa na prieskumy verejnej mienky, na základe ktorých je jeho podpora vyššia ako 80 percent.

Navaľnyj označil Rusko vedené Putinom ako krehký štát vedený zlodejmi, pätolizačmi a špiónmi, ktorí sa zaujímajú iba o peniaze. Tvrdil tiež, že Rusko môže zažiť politické otrasy vrátane revolúcie.

Rusko je ako domček z karát, skôr či neskôr sa rozpadne. Musí sa to však stať s minimom násilia (ROZHOVOR)

Podľa Navaľnej Putin nariadil vraždu jej manžela, čo Kremeľ opakovane poprel. Tlačová agentúra AP a denník The Wall Street Journal uviedli, že podľa amerických spravodajských služieb Putin vraždu Navaľného nenariadil.

Navaľná v auguste odmietla tvrdenia vyšetrovateľov, podľa ktorých Navaľnyj zomrel v dôsledku kombinácie chorôb. V rozhovore pre BBC povedala, že protikorupčná organizácia, ktorú teraz vedie namiesto svojho manžela, má k tomu dôkazy, ktoré zverejní, keď bude mať „celý obraz“.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR