Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Nemecká polícia zatkla sympatizanta Islamského štátu, plánoval útok na izraelskú ambasádu

Nemecká polícia blízko Berlína zatkla líbyjského sympatizanta Islamského štátu (IS). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu nemeckého najvyššieho prokurátora v Karlsruhe. Hovorkyňa izraelskej ambasády agentúre potvrdila informáciu denníka Bild, že orgány prekazili plánovaný útok na diplomatickú misiu. Izraelský veľvyslanec Ron Prosor poďakoval nemeckým bezpečnostným zložkám „za zabezpečenie bezpečnosti nášho veľvyslanectva“. Podľa informácií […]
Moins de 1 min. min.

Nemecká polícia blízko Berlína zatkla líbyjského sympatizanta Islamského štátu (IS). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu nemeckého najvyššieho prokurátora v Karlsruhe.

Hovorkyňa izraelskej ambasády agentúre potvrdila informáciu denníka Bild, že orgány prekazili plánovaný útok na diplomatickú misiu.

Izraelský veľvyslanec Ron Prosor poďakoval nemeckým bezpečnostným zložkám „za zabezpečenie bezpečnosti nášho veľvyslanectva“.

Podľa informácií Bildu sa úrady dostali na stopu podozrivého na základe konkrétneho tipu od zahraničných spravodajských služieb. Líbyjčan chcel údajne zaútočiť na izraelské veľvyslanectvo v Berlíne. Či so zbraňami alebo výbušninami, nie je zatiaľ jasné, píše denník.

Detektívi prehľadali byt podozrivého v Bernau pri Berlíne, povedal DPA jeden z hovorcov spolkového prokurátora. Polícia tiež prehľadala v Severnom Porýní-Vestfálsku byt osoby, ktorá nie je podozrivá z trestného činu a v prípade figuruje ako svedok.

Podozrivý podľa Bildu údajne odcestoval do Nemecka v novembri 2022. V januári 2023, na konci septembra toho istého roku úrady žiadosť zamietli a mal byť deportovaný do Líbye. Napriek tomu aj naďalej žil v byte v Bernau.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR