Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Nemecko: 80 % migrantov – dovezených “lekárov, inžinierov a vedcov“ nemá žiadne vzdelanie

www.slovanskenoviny.sk/rss Politici v Nemecku občanom opakovane zdôrazňujú, že masová migrácia pomáha bojovať proti nedostatku kvalifikovaných pracovníkov a preto sa má nielen tolerovať, ale aj podporovať. Čo ľudia v Nemecku ale už medzičasom dávno vedia, je to, že politici ich hanebne klamú, a to možno dokázať aj číslami: Mladí migranti z obvyklých krajín pôvodu – najmä […]
Moins de 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Politici v Nemecku občanom opakovane zdôrazňujú, že masová migrácia pomáha bojovať proti nedostatku kvalifikovaných pracovníkov a preto sa má nielen tolerovať, ale aj podporovať.

Čo ľudia v Nemecku ale už medzičasom dávno vedia, je to, že politici ich hanebne klamú, a to možno dokázať aj číslami: Mladí migranti z obvyklých krajín pôvodu – najmä zo Sýrie, Afganistanu a Iraku – veľkou väčšinou nemajú odbornú kvalifikáciu.

Na poberanie sociálnych dávok to samozrejme ani nepotrebujú.

Čísla, ktoré Nius uvádza, pochádzajú z odpovede na parlamentnú otázku AfD v Bundestagu:

Predpokladaní mladí kvalifikovaní pracovníci vo veku od 20 do 34 rokov z najdôležitejších azylových krajín Sýria, Afganistan, Turecko a Irak väčšinou nemajú ukončené odborné vzdelanie. 81,5 percenta Sýrčanov, ktorí predstavujú najväčšiu skupinu, nemalo v roku 2023 príslušnú kvalifikáciu.

Medzi Afgancami to bolo 78,3 percenta a medzi Iračanmi 82,3 percenta. V prípade Turkov to bolo 49 percent – ​​na rozdiel od ostatných krajín pôvodu tu došlo aspoň za posledných pár rokov k zlepšeniu; V roku 2010 bol podiel tureckých migrantov bez odborného vzdelania 63,4 percenta.

Keďže krajiny ako Bulharsko, Rumunsko a Chorvátsko sú teraz členmi EÚ, zvýšil sa aj podiel nízkokvalifikovaných migrantov z iných krajín EÚ: Kým v roku 2010 to bolo 38,9 percenta, v roku 2023 to bolo už 51,3 percenta.

Pre porovnanie: Podiel mladých nemeckých občanov bez odbornej kvalifikácie bol v roku 2023 29,9 percenta. V roku 2010 to bolo 30,4 percenta.

Údaje spolkovej vlády, ktoré vychádzajú z mikrocenzu Federálneho štatistického úradu, opäť jasne ukazujú, čo si myslieť o všadeprítomnom mýte o „kvalifikovanom migrantskom robotníkovi“.

Migranti môžu – za predpokladu, že majú motiváciu a základné jazykové znalosti – pracovať predovšetkým v sektore s nízkymi mzdami, čo sa im vzhľadom na vysoké dane v Nemecku (a štedré sociálne dávky) sotva oplatí.

A tak namiesto platenia do fondov sociálneho zabezpečenia sa noví občania-migranti radšej stanú čistými príjemcami.

Kto je z toho prekvapený?

Už zrejme nikto! Nemci – v každom prípade veľká väčšina z nich – už pochopili, že merkelovská „Willkommenskultur“ ich v mnohom doslova zničila a Nemecko takmer k nepoznaniu zmenila, a to k horšiemu.

Roman Bednár

Nius.de

Contribution Nemecko: 80 % migrantov – dovezených “lekárov, inžinierov a vedcov“ nemá žiadne vzdelanie est affiché en premier sur .

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR