Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

OBRAZEM: Herec Michael Douglas slaví 80. Život plný závislostí, sexu a legendárních rolí

Michael Douglas se narodil slavnému herci Kirku Douglasovi, z jehož stínu dokázal úspěšně vystoupit. Kirk Douglas zemřel v únoru 2020 ve věku úctyhodných 103 let. Matkou Michaela byla britská herečka Diana Dillová, která zemřela v roce 2015 ve věku 92 let. Když bylo Michaelovi Douglasovi šest let, rodiče se rozvedli. Po studiu herectví na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře (UCSB), kde se spřátelil […]
Moins de 1 min. min.

Michael Douglas se narodil slavnému herci Kirku Douglasovi, z jehož stínu dokázal úspěšně vystoupit. Kirk Douglas zemřel v únoru 2020 ve věku úctyhodných 103 let. Matkou Michaela byla britská herečka Diana Dillová, která zemřela v roce 2015 ve věku 92 let. Když bylo Michaelovi Douglasovi šest let, rodiče se rozvedli. Po studiu herectví na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře (UCSB), kde se spřátelil s Dannym DeVitem, si studia herectví rozšířil na divadelní škole v New Yorku.

A LIRE AUSSI : Nejhorší sexuální predátor? Otce Dianina milence obvinila stovka žen. Odhalily hrůzné praktiky

První kontakty s filmem mu umožnil otec a jeho první hlavní rolí byl mladý hipík ve filmu Hail, Hero! z roku 1969. Výrazněji se poprvé prosadil v televizním seriálu Ulice San Franciska. Vydělané peníze mu umožnily založit si vlastní produkční společnost. A hned první film byl zásahem do černého – Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) v režii Miloše Formana, natočený podle románové předlohy Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven, v hlavní roli s Jackem Nicholsonem, získal pět Oscarů.

V roce 1976 potkal Michael Douglas studentku diplomacie Diandru Lukerovou, oženil se s ní a v prosinci 1978 se jim narodil syn Cameron. Stejně jako otec Kirk nebyl Michael ideálním manželem a Diandra trpěla častými nevěrami svého muže. Přesto jejich vztah vydržel až do roku 2000, kdy je soud po pěti letech tahanic rozvedl. Syn Cameron se vydal v otcových stopách – zahrál si sice jen pár menších rolí, ale na svém kontě má také skandály spojené s alkoholem a drogami. Kvůli prodeji drog byl dokonce odsouzen k několika letům vězení. S návykovými látkami ostatně bojuje celý rodinný klan. Michael Douglas se v 80. letech léčil ze závislosti na alkoholu, jeho mladší bratr Eric zemřel v roce 2004 na předávkování.

Po Přeletu nad kukaččím hnízdem následovaly další producentské a herecké úspěchy a v roce 1988 Michael definitivně vystoupil z otcova stínu, když za roli bezohledného makléře Gordona Gekka ve filmu Wall Street dostal Oscara. V dalších letech natočil například Válku Roseových, erotický thriller Základní instinkt (1992), v němž si „užíval“ postelových scén se Sharon Stoneovou, nebo fascinující drama Volný pád (1993).

S rostoucím úspěchem přibývalo Michaelovi také milenek. Bývalá manželka Diandra k tomu poznamenala: „Po úspěchu filmu Základní instinkt si vzal do hlavy, že je neodolatelný. Stal se z něho erotický štvanec.“ Po rozvodu o sobě Douglas dokonce vyhlašoval, že je na sexu závislý.

Vztah s Catherine Zeta-Jonesovou

Když se v roce 1998 seznámil s velšskou herečkou Catherine Zeta-Jonesovou, zdálo se, že to je jen další rozmar stárnoucího svůdníka. Douglas si prý tehdy ženu původem z Walesu získal svou větou: „Chci být otcem vašich dětí.“ Později k tomu řekl: „Nikdy dřív jsem podobnou větu nepoužil. Nevím, jestli jsem kdy byl na prvním rande tak opilý. Zároveň jsem ale zaslechl, že má ráda starší muže a to mi dodalo odvahy ji oslovit.“ Vzali se o dva roky později. Mají spolu syna Dylana, který se narodil ještě před svatbou, a dceru Carys.

Ostře sledovaný pár v minulosti překonal řadu vážných krizí. Michael Douglas úspěšně bojoval s rakovinu hrtanu. A Zeta-Jonesová se poté, co se dlouhodobě vyrovnávala se stresem kvůli rakovině svého manžela, léčila s bipolární afektivní poruchou. Společně s manželkou si zahráli ve filmu Stevena Soderbergha Traffic – Nadvláda gangů (2000).

V roce 2010 se Douglas vrátil ve filmu Wall Street: Peníze nikdy nespí k roli finančníka Gordona Gekka. V roce 2017 měl premiéru akční thriller V utajení, během jehož natáčení se Douglas objevil i v Praze. V posledních letech na sebe upoutal rolí Hanka Pyma ve filmech o Ant-Manovi z dílny slavného studia Marvel.

V lednu 2019 Douglas získal Zlatý glóbus jako nejlepší komediální herec za roli v televizním seriálu Kominského metoda. Pro Douglase to byla třetí soška z devíti nominací v kariéře. Loni v květnu obdržel Čestnou cenu filmového festivalu ve francouzském Cannes. Pořadatelé ho ocenili za jeho „zářnou kariéru a nasazení pro kinematografii“.

VOUS AVEZ POUVOIR MANQUER : Přes 40 milionů zhlédnutí a milion lajků. Procházka sklízí úspěch ve světové reklamě

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR