Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Osviežujúca Cider Sangria: Skvelý jesenný nápoj s ovocím a jablkovým ciderom

Cider Sangria je jedným z tých nápojov, ktoré vás okamžite prenesú do teplého letného dňa na záhrade alebo na terase, obklopených priateľmi a rodinou. Tento osviežujúci twist na klasickú sangriu je perfektnou kombináciou sladkého a kyslého, s lahodným dotykom ovocia a jemnou chuťou jabĺk pre jesenný nádych. Predstavte si, ako sa poháre plné ľadu a […]
Moins de 1 min. min.

Cider Sangria je jedným z tých nápojov, ktoré vás okamžite prenesú do teplého letného dňa na záhrade alebo na terase, obklopených priateľmi a rodinou. Tento osviežujúci twist na klasickú sangriu je perfektnou kombináciou sladkého a kyslého, s lahodným dotykom ovocia a jemnou chuťou jabĺk pre jesenný nádych. Predstavte si, ako sa poháre plné ľadu a farebných plátkov jablka, pomaranča a citróna lesknú v slnečnom svetle, zatiaľ čo si vychutnávate prvý dúšok, ktorý vás okamžite osvieži. Cider Sangria je nielen chutná, ale aj vizuálne krásna – kombinácia farebného ovocia a škoricových tyčiniek robí tento nápoj stredobodom každej letnej oslavy alebo pohodového posedenia s priateľmi.

Príprava tohto nápoja je ako malý rituál. Krájanie ovocia, miešanie cideru a vína, a pridávanie malých detailov ako med alebo bylinky – všetko prispieva k vytvoreniu niečoho výnimočného. Čas, ktorý strávite pri miešaní ingrediencií, nie je len prípravou nápoja, ale aj príležitosťou na zastavenie sa a vychutnanie si tejto chvíle. A keď sa cider sangria odleží a chute sa prepoja, je to ako mágia v pohári. Každý dúšok je lahodne sladký a osviežujúci, s jemným citrusovým podtónom a chrumkavými kúskami ovocia.

Je to nápoj, ktorý zjednocuje – pozýva ľudí, aby si sadli, relaxovali a užívali si prítomnosť jeden druhého. Nezáleží na tom, či je to veľká letná párty alebo malé rodinné posedenie – Cider Sangria prinesie do každej príležitosti kúsok španielskeho slnka a pohody. A čo je najlepšie, je tak jednoduchá na prípravu, že si ju môžete pripraviť aj v priebehu týždňa, keď si chcete dopriať trochu extra osvieženia a pohody po náročnom dni.

Cider Sangria recept

Ingrédients

750 ml jablkového cideru (ideálne suchý alebo polosuchý)

1 šálka bieleho vína (suché alebo polosuché)

1/4 šálky brandy (voliteľné)

1/4 šálky pomarančového likéru (ako je Cointreau alebo Triple Sec)

2 jablká (nakrájané na tenké plátky)

1 pomaranč (nakrájaný na plátky)

1 citrón (nakrájaný na plátky)

1-2 lyžice medu alebo cukru (podľa chuti)

Škoricové tyčinky (na ozdobu)

Čerstvé bylinky (ako je mäta, voliteľné)

Ľad

Procédure

Príprava ovocia: Najprv si pripravte ovocie. Jablká, pomaranč a citrón nakrájajte na tenké plátky. Môžete tiež nechať pár kúskov jablka alebo pomaranča na dekoráciu pohárov.

Miešanie alkoholu: Vo veľkom džbáne alebo mise zmiešajte jablkový cider, biele víno, brandy (ak používate) a pomarančový likér. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Ovocná zmes: Pridajte do zmesi nakrájané ovocie – jablká, pomaranč a citrón. Nechajte ovocie chvíľu lúhovať v alkohole, aby sa do nápoja uvoľnili chute. Ak máte čas, môžete sangriu nechať odležať v chladničke niekoľko hodín, aby chute ešte lepšie prenikli.

Sladkosť: Ak chcete, pridajte med alebo cukor podľa vlastnej chuti. Dôkladne premiešajte, aby sa sladidlo úplne rozpustilo.

Portion: Pred podávaním naplňte poháre ľadom. Sangriu nalejte do pohárov cez sitko, aby ste zachytili väčšie kúsky ovocia (môžete nechať niekoľko plátkov ovocia v pohári pre ozdobu). Do každého pohára pridajte škoricovú tyčinku na ozdobu a čerstvé bylinky ako mäta.

Osviežujúci záver: Podávajte ihneď ako osviežujúci, chladný nápoj, ideálny na letné večery alebo oslavy.

Tip

Ak chcete sangriu viac osviežiť, môžete pridať trochu sódy alebo perlivej minerálnej vody tesne pred podávaním.

Cider Sangria otázky a odpovede

Aký druh jablkového cideru je najlepší pre Cider Sangriu?

Najlepší je suchý alebo polosuchý jablkový cider, pretože pridá nápoju jemnú sladkosť bez toho, aby bol príliš sladký. Ak máte radi sladšie nápoje, môžete zvoliť aj sladký cider.

Môžem použiť červené víno namiesto bieleho?

Áno, môžete použiť červené víno, ak preferujete výraznejšiu chuť. Tradičná verzia Cider Sangrie sa často robí s bielym vínom, ale červené víno dodá nápoju bohatší charakter.

Ako dlho by mala sangria odstáť pred podávaním?

Sangria je najlepšia, keď necháte ovocie lúhovať aspoň 1-2 hodiny v chladničke. Tým sa chute lepšie prepoja. Ak máte čas, môžete ju nechať v chladničke aj cez noc.

Je možné vynechať brandy a pomarančový likér?

Áno, ak chcete menej alkoholickú verziu, môžete brandy a pomarančový likér vynechať. Sangria bude stále chutná vďaka kombinácii vína, cideru a ovocia.

Aké ďalšie ovocie môžem pridať do Cider Sangrie?

Okrem jabĺk, pomarančov a citrónov môžete pridať aj ďalšie ovocie, ako napríklad broskyne, hrušky, bobuľové ovocie alebo granátové jablko. Experimentovanie s rôznym ovocím môže pridať zaujímavé chute.

Môžem pridať sódu alebo perlivú vodu?

Áno, ak chcete nápoj viac osviežiť a pridať mu bublinky, môžete do Cider Sangrie pridať sódu alebo perlivú vodu tesne pred podávaním.

Plus d'inspirations

Contribution Osviežujúca Cider Sangria: Skvelý jesenný nápoj s ovocím a jablkovým ciderom est affiché en premier sur Recettes du monde.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR