Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Fertilisez la serre à l'automne pour la fertilité du sol et la prolifération. De cette façon, il y aura beaucoup de tomates l'année prochaine !

Túto jeseň ešte nemôžem začať pracovať v skleníku. Nie je to preto, že by som nemal čas, ale faktom je, že stále zbieram paradajky! Je koniec októbra, v noci je už mrazivo, ale moje paradajky sa nevzdávajú a naďalej prinášajú plody!   Kľúčom k takému dlhému plodeniu je hnojenie a ošetrenie proti chorobám. Ale dnes […]
Moins de 1 min. min.

Túto jeseň ešte nemôžem začať pracovať v skleníku. Nie je to preto, že by som nemal čas, ale faktom je, že stále zbieram paradajky! Je koniec októbra, v noci je už mrazivo, ale moje paradajky sa nevzdávajú a naďalej prinášajú plody!

 

Kľúčom k takému dlhému plodeniu je hnojenie a ošetrenie proti chorobám. Ale dnes som chcel hovoriť o tom, aké prírodné hnojivá pre úrodnosť a kyprenie pôdy budem pridávať do skleníka tento rok, akonáhle vyberiem poslednú paradajku.

Pre paradajky je veľmi dôležitá pôda, v ktorej rastú. Pôda by mala byť kyprá a bohatá na humusové látky. Aby ste toho dosiahli, je potrebné na jeseň pridať nasledujúce komponenty.

1. Opadané lístie

Podceňované mnohými záhradkármi. Môžeme povedať, že listy sú dlhotrvajúce prírodné hnojivo. V pôde sa pomaly rozkladajú, obohacujú ju o humus a ďalšie rastlinám prospešné látky a tiež dokonale kyprí pôdu.

Najlepšie je zbierať listy mimo ciest a tovární. Pridávam od oka, asi vedro lístia na každý meter zeminy, ktorá sa má prekopať.

2. Rašelina

Rašelina je jedným z najlepších hnojív pre paradajky. Uvedomil som si to už ako dieťa – moja stará mama mala zeleninovú záhradku na rašelinisku, zem tam bola takmer čistá rašelina!

Ale paradajky vyrástli, ako sa len dalo, a mimochodom aj zemiaky, keďže ide o rastliny „z tej istej čeľade“. Rašelina uvoľňuje a obohacuje pôdu o humáty, ako aj makro a mikroelementy.

Rašelinou nemôžete zničiť pôdu, preto aplikujte toľko, koľko môžete. Najlepšie je brať rašelinu s neutralizovanou kyslosťou, aby nedošlo k okysleniu pôdy.

3. Piesok + horčicový prášok.

Piesok bol záchranou mojich paradajok v prvých rokoch môjho záhradkárčenia. Ak je aj vaša pôda v záhrade ťažká a po dažďoch a polievaní sa mení na betón, potom by ste mali najskôr pridať piesok.

Na 1 meter štvorcový pôdy v skleníku pridám 2-3 lopaty piesku. Je veľmi dobré zmiešať piesok a horčičný prášok. Potom sa účinnosť tohto hnojenia výrazne zvyšuje.

Le poste Fertilisez la serre à l'automne pour la fertilité du sol et la prolifération. De cette façon, il y aura beaucoup de tomates l'année prochaine ! est apparu en premier sur Un gars intelligent.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR