Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Poslanci v závere dňa rokovali o výrube drevín. Ráno ich čakajú zmeny v RTVS

Poslanci Národnej rady sa v závere dňa venovali novele zákona o ochrane prírody a krajiny. Plénum sa jej venuje v skrátenom legislatívnom konaní. Novela ráta so zjednodušením výrubu drevín. Envirorezort to považuje za významné preventívne opatrenie na zníženie stretov človeka s medveďom aj na zníženie škôd spôsobovaných zverou na poľnohospodárskych plodinách a ovocných sadoch. V […]
Moins de 1 min. min.

Poslanci Národnej rady sa v závere dňa venovali novele zákona o ochrane prírody a krajiny. Plénum sa jej venuje v skrátenom legislatívnom konaní. Novela ráta so zjednodušením výrubu drevín. Envirorezort to považuje za významné preventívne opatrenie na zníženie stretov človeka s medveďom aj na zníženie škôd spôsobovaných zverou na poľnohospodárskych plodinách a ovocných sadoch.

V stredu ráno by sa mala začať mimoriadna schôdza, na ktorej sa má rokovať o zmenách v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS), inštitúcia sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Návrh nového zákona koncom apríla schválila vláda.

Rada Európy má obavy pri návrhoch slovenských zákonov o mimovládkach a RTVS

Formálne nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však pravidlá kreovania orgánov telerozhlasu. Dňom jeho účinnosti má zaniknúť mandát súčasného riaditeľa Ľuboša Machaja i členov Rady RTVS.

Predstavitelia koalície argumentovali potrebu zmien neobjektívnosťou verejnoprávnej televízie a rozhlasu či neudržateľnosťou súčasného modelu fungovania. Opozícia, viacero mimovládnych organizácií i vedenie RTVS návrh kritizovali. Hovoria o účelových zmenách.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR