Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Progresívci navrhnú novelu zákona o miestnom poplatku za rozvoj, pomôže obciam efektívnejšie využiť financie

Podľa návrhu by výnosy z poplatkov umožnili stavať alebo nadobúdať novú obecnú infraštruktúru aj od súkromníkov, pričom sa zameriava aj na ochranu pred podvodmi.
Moins de 1 min. min.

19.10.2024 (SITA.sk) – Strana Progresívne Slovensko (PS) predkladá na októbrovú schôdzu parlamentu novelu zákona o miestnom poplatku za rozvoj. Táto iniciatíva reaguje na požiadavky Najvyššieho kontrolného úradu SR (NKÚ) aj obcí po celom Slovensku.

Informoval o tom poslanec Národnej rady SR Marek Lackovič (PS). V spolupráci s poslankyňou Danou Kleinert (PS) pripravili novelu na základe výsledkov vlastného prieskumu, počas ktorého v lete oslovili takmer 400 obcí, ktoré v roku 2023 vyrubovali miestny poplatok za rozvoj.

Máme cieľ zefektívniť fungovanie tohto zákona. Dnes je na stole návrh, ktorý umožňuje použiť výnos aj na infraštruktúru obecnej polície či administratívnych budov,“ uviedol Lackovič. Podľa návrhu by výnosy z poplatkov umožnili stavať alebo nadobúdať novú obecnú infraštruktúru aj od súkromníkov, pričom sa zameriava aj na ochranu pred podvodmi.

Špekulantom návrh zamedzuje prenášať vlastnícke práva k stavbe bez úhrady poplatku. Pomôžeme starostkám a starostom, ktorí mohli mať problém vymôcť od developerov úhradu poplatku za rozvoj, pretože tieto povinnosti preniesli na tretie firmy,“ uzavrel Lackovič.

Viac k témam: Novela zákona, Obce, Poplatok za rozvoj, starostovia
Zdroj: SITA.sk – Progresívci navrhnú novelu zákona o miestnom poplatku za rozvoj, pomôže obciam efektívnejšie využiť financie © SITA Všetky práva vyhradené.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR