Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Rebecca Slezáková reprezentuje na MS v atletike do 20 rokov

Naša najúspešnejšia atlétka, slovenská juniorská jednotka v disciplínach 100 m prekážok, 400 m prekážok a v sedemboji odletela spolu s celou slovenskou výpravou na majstrovstvá sveta do 20 rokov. Šampionát sa koná v peruánskej Lime práve v týchto dňoch, 27. – 31. augusta.             Multitalentovaná a všestranná 19-ročná pretekárka AC Malacky sa ako jediná spomedzi deviatich atlétov zo Slovenska predstaví v dvoch disciplínach: v prekážkových behoch na 100 […]
Moins de 1 min. min.

Naša najúspešnejšia atlétka, slovenská juniorská jednotka v disciplínach 100 m prekážok, 400 m prekážok a v sedemboji odletela spolu s celou slovenskou výpravou na majstrovstvá sveta do 20 rokov. Šampionát sa koná v peruánskej Lime práve v týchto dňoch, 27. – 31. augusta.

            Multitalentovaná a všestranná 19-ročná pretekárka AC Malacky sa ako jediná spomedzi deviatich atlétov zo Slovenska predstaví v dvoch disciplínach: v prekážkových behoch na 100 a 400 m. V oboch je semifinalistkou z juniorských majstrovstiev Európy v atletike (Jeruzalem 2023) a zo všetkých nominovaných Slovákov má najvyššie postavenie (ranking) v tohtoročných juniorských svetových tabuľkách. Na „dlhých prekážkach“ jej v redukovanom poradí patrí 21. priečka, v rebríčku na 100 m prekážok je na 31. mieste.

            Na majstrovstvá sveta v atletike do 20 rokov, ktoré sú doposiaľ jej najväčšou výzvou, sa kvalifikovala vďaka splneniu výkonnostných limitov stanovených World Ahletics. Na 100 m prekážok (limit 14,20 s) sa jej v tomto roku podarilo pokoriť hranicu účastníckeho limitu až 9-krát a na 400 m prekážok splnila Entry Standard 1:01,00 m 4-krát.

            Tréner Petr Filip: „Ak vychádzame z jej aktuálneho postavenia vo svetovom rebríčku, základným cieľom v behu na 400 m prekážok bude postup z rozbehov do 24-členného semifinále a v behu na 100 m prekážok sa bude Rebecca usilovať o čo najlepšie umiestnenie. Ak by sa v niektorej z disciplín podaril aj osobný rekord, čo závisí nielen od jej aktuálnej športovej formy a výkonnosti, ale aj od počasia (sila a smer vetra, teplota a vlhkosť vzduchu) a ostatných okolností (aklimatizácia na prostredie, adaptácia na časový posun, stupeň únavy a iné), budeme spokojní.

            Úvodný štart čaká Rebeccu v stredu 28. augusta o 16.10 nášho času v rámci rozbehov na 400 m prekážok a vo štvrtok 29. augusta o 16.25 nášho času bude štartovať v rozbehoch na 100 m prekážok. Držíme jej palce!

            Do budúceho čísla Malackého hlasu pripravujeme veľký rozhovor s Rebeccou a jej trénerom P. Filipom.

Text: N. Jánošová, foto: S. Maléter, archív PF

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR