Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Ruská agresia je cynická. Musíme sa zjednotiť a účinnejšie presadzovať sankcie, vyhlásil Pavel na Globsecu

Naďalej podporovať Ukrajinu je nielen správne, ale aj v záujme Európy a transatlantického spoločenstva, vyhlásil v piatok český prezident Petr Pavel na úvod konferencie Globsec v Prahe. Podľa neho stále existuje priestor, aby sa pre Kyjev robilo viac a aby sa účinnejšie presadzovali sankcie proti Rusku, informuje osobitný spravodajca TASR. „(Na Ukrajine) čelíme dlhodobému konfliktu […]
Moins de 1 min. min.

Naďalej podporovať Ukrajinu je nielen správne, ale aj v záujme Európy a transatlantického spoločenstva, vyhlásil v piatok český prezident Petr Pavel na úvod konferencie Globsec v Prahe. Podľa neho stále existuje priestor, aby sa pre Kyjev robilo viac a aby sa účinnejšie presadzovali sankcie proti Rusku, informuje osobitný spravodajca TASR.

„(Na Ukrajine) čelíme dlhodobému konfliktu s nejasným výsledkom, avšak čas môže byť v prospech Ukrajiny a jej spojencov – ale iba ak sa zjednotia a poučia z posledného dva a pol roka (vojny),“ vyhlásil Pavel.

V novej Európskej komisii bude komisár pre obranu, oznámila von der Leyenová

Rusko si podľa neho naďalej myslí, že svoj prístup nemusí meniť. Na dosiahnutie spravodlivého a trvácneho mieru je potrebné naďalej poskytovať Ukrajine dostatočnú a predvídateľnú podporu, zdôraznil český prezident.

Ruskú agresiu označil za „cynickú“. Rusko podľa neho musí pochopiť a dospieť do bodu, že pokračovať v tejto „scestnej“ vojne proti Ukrajine už nie je v jeho záujme.

„Žijeme v stále viac konfliktnom svete, ale aj napriek tomu verím, že medzinárodný poriadok založený na pravidlách a spolupráci prospieva nielen Západu, ale všetkým členom medzinárodnej komunity,“ poznamenal.

Kontinentálna Európa podľa Pavla stojí pred štrukturálnymi a ekonomickými výzvami. Spomenul pritom nízku sebestačnosť v oblasti kritických surovín, liekov alebo polovodičov, ktorá bráni hospodárskemu vývoju.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR