Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Ruže potrebujú vašu podporu aj na jeseň. Urobte im túto kúru a budú bohato kvitnúť aj v nasledujúcej sezóne

Niektorí začínajúci záhradkári zabúdajú na jeseň prihnojovať svoje ruže. Nerobte túto chybu, pretože ide o jednu z najdôležitejších terapií, na ktorú by ste sa mali zamerať práve teraz. Správne prihnojenie kríčky pred zimou spevní a povzbudí ich k bohatému kvitnutiu v nasledujúcej sezóne. Všetci vaši susedia vám budú závidieť vaše kvety. Jesenné hnojenie ruží je […]
Moins de 1 min. min.

Niektorí začínajúci záhradkári zabúdajú na jeseň prihnojovať svoje ruže. Nerobte túto chybu, pretože ide o jednu z najdôležitejších terapií, na ktorú by ste sa mali zamerať práve teraz.

Správne prihnojenie kríčky pred zimou spevní a povzbudí ich k bohatému kvitnutiu v nasledujúcej sezóne. Všetci vaši susedia vám budú závidieť vaše kvety.

Jesenné hnojenie ruží je jednou z najdôležitejších činností v záhradkárskom kalendári. Niektorí však na túto úlohu zabúdajú alebo ju zámerne vynechávajú (napr. z lenivosti) a čudujú sa, že im kríky v zime vysychajú a na jar nechcú energicky kvitnúť.

Ak sa pustíte do pestovania ruží vo svojej záhrade, existuje niekoľko vecí, ktoré by ste mali mať na pamäti, aby ste si zabezpečili ideálne podmienky.

Nezabudnite na najlepší čas na hnojenie ruží, aby ste vedeli, kedy im dodať tie správne živiny. Váš krásny pozemok vám tak bude závidieť celé okolie.

Kedy treba ruže na jeseň prihnojiť? Neváhajte, inak ponesiete následky!

Účelom jesenného hnojenia ruží je dodať rastlinám minerály, ktoré im pomôžu bez problémov prežiť mrazy a na jar bujne kvitnúť.

Táto liečba by sa však mala vykonať v správnom čase.

Najlepší čas na hnojenie ruží na jeseň je september-október.

Rastlinám sa totiž blíži koniec vegetačného obdobia, a tak sa stihnú pripraviť na zimu. Ak počkáme, môžeme kríky oslabiť. Hnojenie bude zbytočné, ak teplota začne klesať pod bod mrazu.

Ako ruže na jeseň prihnojujeme, aby boli silné a bujné?

Živiny potrebné na jesenné hnojenie ruží zahŕňajú draslík a fosfor. Keďže tieto látky podporujú proces rastu stoniek, ktorý je dôležitou súčasťou prípravy na zimu. Vyhnite sa prebytku dusíka, pretože to môže spôsobiť, že ruže vyrastú pred zimou, čo je pre ruže nebezpečné.

Aké hnojivo na ruže použiť na jeseň?

Minerály (prevažne draslík a fosfor) vo forme listových postrekov.
Organické hnojivá, ako je kompostovaný hnoj.

Maštaľný hnoj zlepšuje úrodnosť, štruktúru pôdy a možno ho použiť aj na prihnojenie ruží na ochranu pred mrazom.

Le poste Ruže potrebujú vašu podporu aj na jeseň. Urobte im túto kúru a budú bohato kvitnúť aj v nasledujúcej sezóne est apparu en premier sur Un gars intelligent.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR