Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Šéf Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí odstúpi v júni z funkcie

Šéf Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) Martin Griffiths odstúpi zo zdravotných dôvodov v júni zo svojej funkcie. Oznámil to v pondelok hovorca generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa, informuje agentúra DPA. Počas výkonu svojej funkcie, ktorej sa ujal v júli 2021, sa Griffiths neúnavne zasadzoval za to, aby sa životy zachraňujúca pomoc dostala na miesta, […]
Moins de 1 min. min.

Šéf Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) Martin Griffiths odstúpi zo zdravotných dôvodov v júni zo svojej funkcie. Oznámil to v pondelok hovorca generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa, informuje agentúra DPA.

Počas výkonu svojej funkcie, ktorej sa ujal v júli 2021, sa Griffiths neúnavne zasadzoval za to, aby sa životy zachraňujúca pomoc dostala na miesta, kde je najviac potrebná, a za zdroje, ktoré na to treba, uviedol hovorca Farhan Haq vo vyhlásení.

OSN varuje pred masakrou v dôsledku možného izraelského útoku na Rafah

„Ako kvalifikovaný diplomat a sprostredkovateľ zohral kľúčovú úlohu vo vedení humanitárnej reakcie Organizácie Spojených národov a pri vyjednávaní riešení niektorých z ťažšie riešiteľných kríz,“ dodal hovorca.

Griffiths pochádza z Británie a je považovaný za jedného z najuznávanejších predstaviteľov OSN. Po začiatku invázie Ruska na Ukrajinu sa ujal tiež dôležitej úlohy pri rokovaniach medzi bojujúcimi stranami týkajúcich sa obilnej dohody. Tá umožňovala vývoz obilia z Ukrajiny cez Čierne more, ktoré bolo dovtedy blokované, pripomína DPA.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR