Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Sobotné Soaré je skvelou príležitosťou pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o kultúru, históriu a tradície v príjemnej atmosfére Modry

SNM – Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre už po tretíkrát v spolupráci s mestom Modra prináša jedinečné podujatie s názvom „Sobotné Soaré“. Tohtoročné podujatie, ktoré sa koná 19. októbra 2024, sa nesie v duchu odkazu Cyrilometodskej tradície, ktorá zohrala kľúčovú úlohu v slovenskom národnom povedomí. Tradícia cyrilometodskej misie, prenášajúca kresťanskú kultúru a vzdelanie, bola základom […]
Moins de 1 min. min.

SNM – Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre už po tretíkrát v spolupráci s mestom Modra prináša jedinečné podujatie s názvom „Sobotné Soaré“. Tohtoročné podujatie, ktoré sa koná 19. októbra 2024, sa nesie v duchu odkazu Cyrilometodskej tradície, ktorá zohrala kľúčovú úlohu v slovenskom národnom povedomí. Tradícia cyrilometodskej misie, prenášajúca kresťanskú kultúru a vzdelanie, bola základom pre národné hnutia a myšlienky slovenských buditeľov, medzi ktorými mal Ľudovít Štúr výnimočné miesto.

Tento rok je podujatie venované osobnosti Aničky Jurkovičovej, prvej slovenskej herečky, ktorá bola manželkou Jozefa Miloslava Hurbana a dcérou Samuela Jurkoviča, zakladateľa prvého slovenského divadla. Na podujatí bude otvorená výstava „Emancipovaná, rozhľadená a vzdelaná: Anička Jurkovičová“, ktorá predstaví jej život a význam v štyroch rovinách: ako dcéra, herečka, manželka a matka. Výstava je obohatená scénografickými prvkami od Tatiany Šulíkovej, ktoré dotvárajú atmosféru tejto historickej osobnosti.

Podujatie je súčasťou cyklu „Slovania – ako tu žili, čo nám zanechali“, ktorý spadá do aktivít certifikovanej Európskej kultúrnej cesty sv. Cyrila a Metoda. Tento cyklus pripomína dôležitosť slovanského dedičstva a jeho prepojenie na súčasnú kultúru.

Pre návštevníkov je pripravený pestrý program pre dospelých aj deti, vrátane komentovaných prehliadok, tvorivých dielní, divadelného predstavenia a koncertu Martina Geišberga. Deti sa môžu zapojiť do tvorivých aktivít, ako je pečenie perníkov, vyšívanie či výroba divadelných bábok.

Sobotné Soaré je skvelou príležitosťou pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o kultúru, históriu a tradície, a zároveň si chcú užiť bohatý program v príjemnej atmosfére Modry. Srdečne vás pozývame zúčastniť sa tohto podujatia, ktoré je oslavou nielen osobnosti Aničky Jurkovičovej, ale aj slovanského dedičstva, ktoré formovalo našu históriu a kultúrnu identitu​.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR