Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Soudní rozhodnutí: Migranti umístění vládou Meloniové v Albánii musí být navráceni zpět do Itálie

Jistě jste již zaznamenali, že italská vláda s velkou pompou převezla první várku ilegálů do Albánie, kde měli čekat na výsledky azylového řízení. Jde v podstatě o nápad, se kterým přišli před několika lety jako první Dánové, aby se jej záhy chytili i Britové. V jejich případě však mělo jít o migrační centra v africké […]
Moins de 1 min. min.

Jistě jste již zaznamenali, že italská vláda s velkou pompou převezla první várku ilegálů do Albánie, kde měli čekat na výsledky azylového řízení. Jde v podstatě o nápad, se kterým přišli před několika lety jako první Dánové, aby se jej záhy chytili i Britové.

V jejich případě však mělo jít o migrační centra v africké Rwandě, což je oproti Albánii poněkud rozdíl. Ovšem v případě obou zmíněných „průkopnických“ zemí bylo nakonec vše zaraženo právě soudy.

Žaloby podaly různé lidskoprávní neziskovky – a jako vždy byly úspěšné. Osobně nevěřím, že to politici, kteří vše organizovali, netušili.

Také nápad Meloniové se zdál být nedomyšlený. Z Albánie se totiž mohou ilegálové vydat kamkoli jinam v rámci Evropy. A bude to ještě jednodušší v momentě, kdy bude Albánie členem EU.

Navíc i v tomto případě musela italská vláda počítat s tím, že se objeví žaloby ze strany neziskovek – a soudy opět rozhodnou ve prospěch ilegálů, respektive oněch neziskovek.

Sotva tedy Meloniová vyjednala návratové centrum v Albánii, kde mohou migranti zůstat, dokud nebude o jejich případu rozhodnuto, soudci již přivezli zpět 12 migrantů.

A na jakém základě tak soud rozhodl?

Myšlenkou ubytovat žadatele o azyl mimo cílové země je, aby se zabránilo zneužívání procesního práva k získání povolení k dlouhodobému pobytu, který se nakonec stane trvalým. A právě toto právo je podle rozhodnutí italských soudců údajně podkopáváno.

Argumentují tím, že podle precedentů Evropského soudního dvora by mělo být 12 migrantů z Bangladéše a Egypta vráceno do Itálie, protože nesplňují podmínky nezbytné pro jejich zadržení v Albánii.

Celý koncept těchto záchytných center mimo danou zemi (tedy v tomto případě v Albánii) je jen zástěrkou, která má zřejmě vyvolat dojem, že daná země dělá kroky, které mají omezit výměnu obyvatel.

Ve skutečnosti musí předem počítat se soudy, které nakonec ilegálům pomohou a dostanou je zpět pod záminkou, že přemístěním do jiné země jsou krácena jejich práva…

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR