Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Tieto kvety vysádzajte v blízkosti ružových kríkov. Chráňte ich pred chorobami

31.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Adam November). Ruže sú symbolom lásky, krásy a dokonalosti. Sú obľúbenými rastlinami v záhradách pre svoje krásne kvety, ktoré senzačne zdobia priestor. Na zabezpečenie zdravia ružových kríkov sa však oplatí postarať sa o správne susedstvo. Niektoré rastliny dobre poslúžia ako spoločníci ruží. Čo by ste mali vysadiť vedľa nich […]
Moins de 1 min. min.

31.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Adam November).

Ruže sú symbolom lásky, krásy a dokonalosti. Sú obľúbenými rastlinami v záhradách pre svoje krásne kvety, ktoré senzačne zdobia priestor. Na zabezpečenie zdravia ružových kríkov sa však oplatí postarať sa o správne susedstvo. Niektoré rastliny dobre poslúžia ako spoločníci ruží. Čo by ste mali vysadiť vedľa nich a prečo? Odporúčame.

Ruže v záhrade vyzerajú veľmi pôvabne, čo určuje ich obľúbenosť. Aby boli zdravé, vysaďte vedľa nich správne druhy rastlín.
Foto: shutterstock/Adam November

Ruže sú kríky z čeľade ružovitých s krásnymi, voňavými kvetmi, ktoré opeľuje hmyz. Ruže si často nachádzajú cestu do našich záhrad, hoci sú pomerne náročné. Potrebujú dobre oslnené, od vetra chránené miesto, ako aj dostatok priestoru na pokojný rast. Hoci sa zvyčajne nevysádzajú napríklad pod stromy, spoločnosť niektorých rastlín len podporuje ich zdravie. Čo sa oplatí vysadiť v blízkosti ruží a prečo?

Čo zasadiť do záhrady vedľa ruží? Stavte na cesnak

Niektoré rastliny spolu harmonicky koexistujú, posilňujú svoju odolnosť voči chorobám a optimalizujú svoj rast. Okrem iného sa oplatí vysádzať niektoré druhy rastlín vedľa kríkov ruží, ktoré sú veľmi náchylné na hubové choroby.

Proti múčnatke môže pomôcť napríklad okrasný cesnak. Okrem toho bude mimoriadne estetický, pretože začiatkom leta vytvára očarujúce fialové alebo karmínové kvety.

Ozdobný cesnak vykazuje protiplesňové vlastnosti. Preto sa ideálne hodí ako sused ruží v záhrade. Pomáha tiež chrániť rastliny pred inými hubovými infekciami, ako je napríklad čierna škvrnitosť.

Okrasný cesnak pomáha v boji proti múčnatke.
Foto: shutterstock/Flower_Garden

Strukoviny, bylinky a kvety. Najlepšie susedstvo pre ruže

Popri ružových kríkoch sa v záhrade oplatí vysadiť aj strukoviny, ako je bôb, hrach a fazuľa. Dodávajú totiž do pôdy dusík, ktorý je nevyhnutný pre správny rast rastlín.

Aromatické bylinky a kvety sú tiež senzačnými susedmi ruží a fantastickými prostriedkami proti škodcom. Tymián, mäta, rozmarín a bazalka pomáhajú odradiť škodcov, ako sú vošky a mravce. V boji proti háďatkám sa bude hodiť aksamietnica alebo klinček. V záhrade sa oplatí vysiať aj nechtík lekársky, alcea alebo borák – na udržanie zdravia rastlín.

Okrem iného sa oplatí pestovať tymián vedľa ruží. Aromatické bylinky pomôžu zahnať mnohých škodcov.
Foto: shutterstock/New Africa

Rédaction La passion en vous.

Articles connexes :

Odmietajú vaše ruže kvitnúť? Na vine môže byť nevhodné susedstvo

Ruže nechcú kvitnúť? Za všetko môže sused. To ma roky učila moja babička

Le poste Tieto kvety vysádzajte v blízkosti ružových kríkov. Chráňte ich pred chorobami est apparu en premier sur La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR