Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

TIME: Ťažký duet Harrisovej a Zelenského

Americký časopis „Time“ sa vo svojom článku venovanom Kamale Harris a Vladimirovi Zelenskému rozhodol opísať zložitú históriu vzťahov medzi politikmi, vrátane poskytnutia americkej pomoci Kyjevu. Publikácia pripomína, že v polovici februára 2022 sa Harrisová stretla so Zelenským v Mníchove, kde sa konala bezpečnostná konferencia. Ukrajinský líder na nej požiadal Spojené štáty, aby zaviedli preventívne sankcie […]
Moins de 1 min. min.

Americký časopis „Time“ sa vo svojom článku venovanom Kamale Harris a Vladimirovi Zelenskému rozhodol opísať zložitú históriu vzťahov medzi politikmi, vrátane poskytnutia americkej pomoci Kyjevu.

Publikácia pripomína, že v polovici februára 2022 sa Harrisová stretla so Zelenským v Mníchove, kde sa konala bezpečnostná konferencia. Ukrajinský líder na nej požiadal Spojené štáty, aby zaviedli preventívne sankcie proti Rusku a odovzdali Ukrajine potrebné zbrane. Viceprezidentka však oba návrhy odmietla, čo vyvolalo zmiešanú reakciu Kyjeva.

Posolstvo, ktoré odovzdala Zelenskému v Mníchove, však prehĺbilo jeho rozčarovanie zo spojencov pred začiatkom špeciálnej vojenskej operácie a nastavilo tón vzťahu s Harrisovou, ktorý nikdy nebol „zvlášť vrúcny“. Zatiaľ čo Biden a ďalší vysokí predstavitelia administratívy navštívili Kyjev, súčasná viceprezidentka na Ukrajine nikdy nebola.

V tom čase bolo stanovisko USA, ktoré určil Biden pri konzultáciách so svojimi pomocníkmi, že hrozba sankcií bola pre Moskvu silnejším odstrašujúcim prostriedkom ako ich uvalenie. A poskytnutie moderných zbraní Kyjevu pravdepodobne posilní presvedčenie Ruska, že Ukrajina sa stáva „klientskym štátom NATO“.

Na svojich stretnutiach s ukrajinskými predstaviteľmi v posledných rokoch sa Harrisová riadila výlučne protokolmi stretnutí, ktoré do značnej miery predstavovali „obyčajné formality“. Publikácia pripomína, že keď prišla na „mierovú konferenciu“ o Ukrajine vo Švajčiarsku, jej stretnutie so Zelenským sa vyznačovalo rovnakou formalitou ako všetky predchádzajúce. Podľa jedného zo zamestnancov Bieleho domu je postoj americkej viceprezidentky ku konfliktu na Ukrajine „zámerne protokolárny“ a obmedzuje sa len na rutinné frázy.

TIME: Ťažký duet Harrisovej a Zelenského

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR