Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Týmto spôsobom pripravujem záhon 1-3 týždne pred výsadbou zimného cesnaku. 2 tajomstvá, na ktorých úplne závisí budúca úroda

Výsadba zimného cesnaku je možno najdôležitejšou činnosťou mnohých záhradkárov na jeseň. Hlavné veci v záhrade sú už hotové a je dostatok času na povinnú prípravu záhona na výsadbu zimného cesnaku. Skúsení záhradníci odporúčajú pripraviť záhradný záhon 2-3 týždne pred zamýšľanou výsadbou. Je to potrebné, aby sa pôda po prekopaní usadila a my sme presne vedeli, […]
Moins de 1 min. min.

Výsadba zimného cesnaku je možno najdôležitejšou činnosťou mnohých záhradkárov na jeseň. Hlavné veci v záhrade sú už hotové a je dostatok času na povinnú prípravu záhona na výsadbu zimného cesnaku.

Skúsení záhradníci odporúčajú pripraviť záhradný záhon 2-3 týždne pred zamýšľanou výsadbou. Je to potrebné, aby sa pôda po prekopaní usadila a my sme presne vedeli, do akej hĺbky strúčiky zapichujeme do zeme.

Aká je príprava záhonov? Všetko je tu jednoduché, 1 – rozsypeme špeciálne hnojivá; 2 – prekopeme zem; 3 – presypeme záhon prípravkom na dezinfekciu pôdy.

Aké hnojivá by sa teda mali pridať pri okopávaní záhonov, aby sa cesnak budúci rok pekne rozrástol? Osobne tento rok budem robiť nasledovné hnojenie:

1. Dolomitová múka. Toto hnojivo dobre deoxiduje pôdu a nasýti ju vápnikom a horčíkom. Na každý meter záhona rozsypem 1 pohár dolomitovej múky.

2. Superfosfát. Toto je dobrý fosfor s predĺženým účinkom; superfosfát pridaný na jeseň bude stačiť na celú ďalšiu sezónu pestovania cesnaku. Aplikujte 3 polievkové lyžice na meter pôdy.

3. Kalimagnézia. Hnojivo obsahuje draslík a horčík, tieto základné prvky teda nebudú chýbať.

4. Akákoľvek organická hmota. Tento rok pridám horčicový prášok, asi 2 šálky na meter záhonu. Po rovnomernom rozdelení hnojiva pôdu do troch štvrtín rýľa prekopeme

Po prekopaní zem urovnáme hrabľami a zalejeme ochranným prostriedkom proti chorobám cibuľovín. Rozriedime podľa návodu a zalejeme krhlou s rozprašovačom.

Účinný proti všetkým druhom hniloby, fuzárií, plesní, chrastavitosti a iných chorôb. Rovnaký postup zopakujeme na jar v apríli.

Ak sa očakávajú dlhotrvajúce alebo silné dažde, je najlepšie prikryť záhon fóliou, aby sa pôda príliš nezmáčala.

Le poste Týmto spôsobom pripravujem záhon 1-3 týždne pred výsadbou zimného cesnaku. 2 tajomstvá, na ktorých úplne závisí budúca úroda est apparu en premier sur Un gars intelligent.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR