Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

V akom čase vykonať postrek proti voškám?

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin). Vošky sú jedny z najnásilnejších škodcov, ktorí často ničia záhrady. Ich apetít je všestranný, napádajú kvety, zeleninu, kríky a ovocné stromy. Medzi ich obľúbené ciele patria paradajky, mrkva, šalát, broskyne, maliny, ruže a kaliny. Z tohto dôvodu sa pri výskyte vošiek neoplatí riskovať. Rýchlo sa presunú na iné […]
Moins de 1 min. min.

1.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoHelin).

Vošky sú jedny z najnásilnejších škodcov, ktorí často ničia záhrady. Ich apetít je všestranný, napádajú kvety, zeleninu, kríky a ovocné stromy. Medzi ich obľúbené ciele patria paradajky, mrkva, šalát, broskyne, maliny, ruže a kaliny. Z tohto dôvodu sa pri výskyte vošiek neoplatí riskovať. Rýchlo sa presunú na iné rastliny a poškodia nielen záhradu, ale aj úrodu. Ako sa ich však zbaviť?

Ako sa zbaviť vošiek?
Foto: shutterstock/FotoHelin

Ak na záhrade spozorujete vošky, je dôležité konať rýchlo, ale nie unáhlene. Predtým, ako sa pustíte do postreku rastlín, počkajte na správny okamih. Nerobte to, keď predpovede predpovedajú dážď, a to ani v ten istý deň, ani v nasledujúci. V opačnom prípade voda úplne zmyje použitý prípravok a celá vaša snaha bude zbytočná. Postreky aplikujte neskoro večer, keď už včely a iný užitočný hmyz nie sú v záhrade. Takto minimalizujete riziko ich poškodenia.

Aký postrek proti voškám?

Ďalším krokom v boji proti voškám je použitie účinného prostriedku. Môžete si ho pripraviť na základe odvarov zo zeleniny, kvetov a byliniek. Do hrnca dajte cesnak (nechajte ho vo vode 24 hodín), prasličku roľnú, púpavu alebo rumanček a priveďte do varu. Po vychladnutí preceďte do fľaše s rozprašovačom a ošetrite rastliny napadnuté voškami. Nielenže sa zbavíte škodcov, ale rastliny ochránite aj pred chorobami, ktoré títo malí škodcovia prenášajú. Tento prípravok môžete použiť aj ako preventívne opatrenie.

Roztok z rumančeka môžete použiť proti voškám.
Foto: shutterstock/gresei

Ďalším účinným spôsobom liečby vošiek je postrek sódou bikarbónou. Stačí zriediť 1 čajovú lyžičku v 1 litri vody a výsledný roztok nastriekať na napadnuté rastliny. Nezabudnite však túto zmes neaplikovať počas dňa. Nielen kvôli včelám, ale aj preto, že vystavená slnku môže jedlá sóda spáliť listy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nielen sóda a ocot dokážu zlikvidovať vošky. Hodiť sa bude aj tekutina, ktorú má každý v chladničke

Čo robiť, keď vošky napadnú kvetné puky? Použite mimoriadne účinný odvar

Le poste V akom čase vykonať postrek proti voškám? est apparu en premier sur La passion en toi.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR