Passer au contenu
Capital.com – Ticker Tape Widget

Afficher plus...

Sélecteurs génériques
Correspondances exactes uniquement
Rechercher dans le titre
Rechercher dans le contenu
Sélecteurs de types de messages
Menu

Vláda odobrila trojicu kandidátov na sudcu ESĽP, o funkciu sa uchádza aj Procházka

Jedného sudcu spomedzi uchádzačov nakoniec zvolí Parlamentné zhromaždenie Rady Európy.
Moins de 1 min.

25.9.2024 (SITA.sk) – Kandidátmi Slovenska na funkciu sudcu na Európskom súde pre ľudské práva (ESĽP) sú oficiálne Daniela Ježová, Ondrej Laciak un Radoslav Procházka.

Rozhodla o tom v stredu vláda, keď odobrila nomináciu trojice zvolenú členmi Súdnej rady SR. Jedného sudcu spomedzi uchádzačov nakoniec zvolí Parlamentné zhromaždenie Rady Európy (RE).

Právnik a bývalý politik Procházka v minulosti mimo iného pôsobil ako zástupca SR pred súdmi Európskej únie či ako spolupredseda Pracovnej skupiny pre spravodlivosť a vnútro v rámci Národného konventu SR o Európskej únii.

Laciak od roku 2016 pôsobí na ESĽP ako ad hoc sudca. Zároveň je, okrem iného, aj predsedom Výboru pre trestné právo v Rade Európskych advokátskych komôr. Ježová pôsobí ako advokátka zo zameraním na rodinné a dedičské právo v agende s prevažne medzinárodným prvkom.

ESĽP je inštitúciou Rady Európy, pričom je zložený z toľkých sudcov, koľko je členských štátov Rady Európy. Na súd sa môže obrátiť každý jednotlivec, mimovládna organizácia alebo skupina osôb, ktorá sa domnieva, že niektorý z členských štátov RE porušil jeho práva zaručené Európskym dohovorom o ľudských právach (EDĽP) alebo dodatkovými protokolmi k EDĽP.

En savoir plus sur les sujets : Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Kandidáti, Sudca, Súdy
Source : SITA.sk – Vláda odobrila trojicu kandidátov na sudcu ESĽP, o funkciu sa uchádza aj Procházka © SITA Tous droits réservés.

Avez-vous aimé l'article? Soutenez SIA ACTUALITÉS !

Votre soutien nous aidera à poursuivre l’exploitation et le développement du système SIA NEWS.
Merci pour tout votre soutien.

Entrez un montant valide.
Merci pour votre soutien.
Votre paiement n'a pas pu être traité.
revolut banner

Catégories

fr_FR